Tänu eritellimusel tehtud ortopeedilistele kingakestele leidis pingviin endale tüdruksõbra

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Pingviin Lucas saab tänu eritellimusel valmistatud saapakestele täielikult elu nautida
Pingviin Lucas saab tänu eritellimusel valmistatud saapakestele täielikult elu nautida Foto: Ken Bohn/San Diego Zoo Wildlife Alliance via AP/Scanpix

Nelja-aastasel Aafrika pingviinil Lucasel oli ohtliku bakteriaalse infektsiooni tõttu raske kõndida, kuid pärast eritellimusel valmistatud kingade saamist kõnnib ta nagu tavaline pingviin ja leidis endale pingviinipreilist tüdruksõbra.

San Diego loomaaias elavale pingviinile, kellel on jalad haiged, kingiti spetsiaalsed kingad, mis aitavad tal elada täiel rinnal mõnusat pingviinielu ja leida armastust.

Nelja-aastasel Aafrika pingviinil Lucasel on diagnoositud haavandiline pododermatiit, bakteriaalne infektsioon ja põletikuline reaktsioon jalgades, mis põhjustab jalgade turset ja võib ravimata jätmisel lõppeda surmaga. Pingviini abistamiseks valmistati talle spetsiaalne paar kummist ja neopreenist ortopeedilisi jalatseid. 

Uuesti kõndima õppimas 
Uuesti kõndima õppimas Foto: Ken Bohn/San Diego Zoo Wildlife Alliance via AP/Scanpix

«Lucas on juba väga pikka aega minu patsient, nii et anda talle võimalus elada normaalset elu, valmistab mulle suurt rõõmu,» rääkis loomaaia vanemveterinaar Beth Biknez. Ta lisas, et tänu uutele saabastele saab haigete jalgadega pingviin täiel määral osaleda karja elus, ronida kividel, ujuda, otsida kaaslast ja pesitseda.

Pärast seda, kui Lucas õppis kummisaabastega kõndima, leidis ta enda jaoks sobiva emase, kellega nad ühise pesa lõid ja paari heitsid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles