TÕELINE ÜLLATUS ⟩ Varjupaika sattus pea kümme aastat kadunud olnud kass

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Ameeriklanna Susan Moore kaotas oma kassi üheksa aastat tagasi ning kurvastas selle pärast väga. Suur oli tema üllatus, kui talle tänavu ühel ilusal septembripäeval varjupaigast helistati ja öeldi, et tema kass Harriet on leitud.

Harrieti lugu vahendas The Washington Post: kass läks kaduma California osariigis, kuid leiti nüüd Idahost, kadumispaigast rohkem kui tuhat miili eemal. Kuidas kass omapead nii kaugele rändas, jääb mõistatuseks – seda teab vaid hiirekütt ise.

Kass toimetati Kootenai Humane Society varjupaika, mille esindaja rääkis meediale, et kassi leidis mööduja Haydeni linna tänavalt. Varjupaigas kontrolliti looma kiipi ning nii võetigi ühendust tema perenaisega.

Varjupaiga töötajatel on väga hea meel, et Harrieti lugu tõestab, kui oluline on, et lemmikul oleks kehtiv mikrokiip. Nende sõnul oli üheksa aastat kodunt eemal olnud kassi tervis hea, kuigi ta on juba 13-aastane. Ja ometi on põnev mõelda, kuidas kass kõik need aastad omapäi vastu pidas ja nii kaugele rändas.

Fotol leitud kass Harriet

Siiski ei läinud Harriet tagasi oma endise pere juurde elama, sest pikk reis oleks asjaosaliste arvates talle liigset stressi tekitanud. Ta leidis uue peatumispaiga hoopis ühe varjupaiga vabatahtliku juures ning sai ka uue nime, Isis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles