OOTAMATU Kassitulistaja tunnistas teo üles ja tasus vabatahtlikult looma raviarve

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Kass Emma
Kass Emma Foto: Loomapäästegrupp

Hiljuti otsustas üks kassi tulistanud jahimees looma perenaisega ise ühendust võtta ja teo üles tunnistada, vahendab Loomaveeb.

5. oktoobril leidis üks kassiperenaine Eestis oma lemmiku Emma keldri põrandalt ning avastas, et tema käpas on haav. Järgmisel päeval kliinikusse jõudes selgus, et tegu oli kuulihaavaga.

Esialgu oli arusaamatu, kuidas püssikuul kassi kerre sattus ja seepärast tegi naine avalduse ka politseisse. Veidi aja pärast sai põhjus selgeks: naabrimees, kes on ühtlasi  jahimees, helistas ja tunnistas, et tema oligi teo taga. Mees väitis, et polnud naabrinaise kassi meelega tulistanud ning õigustas oma teguviisi sellega, et oli püüdnud kaitsta oma naist, kellele hulkuvad kassid närvidele käisid.

«Kasse, koeri ja linde tulistatakse õhkrelvadest oma lõbuks meie riigis nii tihti, et seda võiks võrrelda juba rahvusliku meelelahutusena. Enamasti jäävad taolised loomapiinajad tundmatuks ja kui isegi mõni vahele jääb, siis politsei kohtleb neid siidikinnastes,» kirjutas kogenud loomakaitsja Heiki Valner.

Valner tunnistas, et säärane lugu on tema karjääris koguni esmakordne. «Tulistamise mõistan loomulikult hukka, aga sellele järgnenud aumehelikku käitumist, saan vaid tunnustada – olid mees ja tegid ning võtsid vastutuse,» sõnas ta ning lisas, et ravikulud polnud sugugi väikesed.

Loe pikemalt Loomaveebist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles