FOTOD Napp pääsemine: Jõgevamaal toimunud põlengus viga saanud kassipoeg võitleb elu eest (1)

lemmik.postimees.ee
Copy
Põlengus vigastada saanud kass Rääbu
Põlengus vigastada saanud kass Rääbu Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Eestimaa Loomakaitse Liidu hoole all on kassipoeg, kes pääses möödunud nädalavahetusel napilt traagilisest põlengust.

Teate Jõgeva vallas Rääbise külas põlevatest hoonetest sai häirekeskus 1. oktoobril kell 15.45. Kohale jõudes leidsid päästjad eest leekides lauda, kus koduloomad ja -linnud. Selle läheduses olnud saun ja kuur olid praktiliselt hävinud, vahendas Tartu Postimees.

Häirekeskuse andmetel oli omanik lehma laudast välja saanud, kuid mullikas jäi tulle. Laudast õnnestus veel päästa kuked ja kanad. Tuli levis ka elumajale, mis sisuliselt hävis ja muutus põlengus kasutuskõlbmatuks. Tulekahju kustutustööd võtsid ligi kuus tundi ning tulekahju põhjus on selgitamisel.

Rääbise küla tulekahju
Rääbise küla tulekahju Foto: Päästeamet

Elanikud õnnetuses viga ei saanud, kuid üks tulest napilt pääsenud kassipoeg, kes on praeguseks jõudnud Eestimaa Loomakaitse Liidu kaudu Eesti Maaülikooli kliinikusse veterinaaride hoole alla, sai raskeid tervisekahjustusi.

«Tal on hingamisteede kahjustus, kõik käpakesed on põlenud ning need vajavad rahustuses puhastamist ja sidumist. Tal on vedelikupuudus ja ei hoia ise ka glükoositaset. Õnneks kehal suuremaid põletushaavasid pole ja pildil kehvas seisus tunduv silm ka vist saab korda. Põlenud on karvastik ja kõrvaotsad. Kiisupoeg kaalub kõigest 780 grammi ja on väga kõhn. Tohtrite sõnul on siiski lootust, et välja veab, sest hakkas täna ka sööma,» kirjeldas Eesti Loomakaitse Liit kassipoja seisundit sotsiaalmeediapostituses.

Rääbu jaoks on praeguseks annetatud veidi üle 600 euro, kuid prognoositakse, et tema raviarve tuleb vähemalt 1000 eurot, mis tähendab, et abi läheb vaja veelgi. Infot annetamise kohta saab siit Facebooki postitusest, samuti saab infot Eestimaa Loomakaitse Liidu kodulehe kaudu, sel juhul tuleb selgitusse kirjutada «Rääbu».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles