PÄEVAKÄPP Kaunitar Liblikas ootab elu esimest (ja igavest) päriskodu

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Liblikas
Liblikas Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Eelmisel sügisel saabus MTÜ Kasside Turvakodu hoole alla üks imekaunis kolmevärviline kiisutirts, kes päästeti ühe Tallinna sadama territooriumilt.

Kassikene oli ilmselt sünnist saati seal elanud ja näinud vaid tehnikat ja tolmu, kuulnud müra ja kolksatusi. Ta ei teadnudki, et tegelikult peaksid kiisud tundma pehmeid paitusi ja sooje pesasid ning kuulma hellitavaid sõnu, mis nende ülimuslikkust kinnitavad.

Kassitirts, kellele pandi nimeks Liblikas, elas turvakodus esialgu vaid peidus. See oli ju tema jaoks tuttav elukorraldus – kui sadamas töö käib ja inimesed liiguvad, on ohutum peidus olla. Kui masinad vaikivad ja algavad öötunnid, siis on aeg söögiretkele minna…

Varsti sai aga Liblikas aru, et turvakodu ei olegi selline koht nagu sadam. Seal tasus hoopis inimese nähes välja pugeda, sest siis võis saada head ja paremat söögiks, siis jagatakse paitusi ja öeldakse kõige ilusamaid sõnu.

Nii võttiski Liblikas julguse rindu ja ronis ühel päeval pesast välja. Esialgu vaatas Liblikas inimest teisest toast üle ukse. Seejärel julges juba astuda sammu tuppa ning enne kui arugi saadi, oli Liblikas üks neist kassidest, kes esimeses reas head ja paremat nõudis.

Tänaseks päevaks käib Liblikas lustlikult inimesel järel, toitu nuusutatakse ja limpsitakse isegi inimese sõrmedelt ning paikursustelegi on paberid sisse antud ja esimesed hellitused vastu võetud!

Liblikas saab hästi läbi ka teiste kassidega, seega võiks tema kodus veel mõni lustlik karvapall ees oodata. Kodupakkumisi ootab Liblikas aadressil info@kassideturvakodu.ee.

Päevakäpp on Lemmiku portaali rubriik, kus tutvustame varjupaikades või turvakodudes kodu otsivaid kasse ning julgustame kodu pakkuma just seesugustele, tihti tänavalt päästetud loomadele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles