Koera kõhuhaigus viis omaniku haiglasse, loomaarstid üllatusid enneolematust juhtumist

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Shutterstock

51-aastane Amanda Gommo tegi lõunauinakut, kui tema tütre chihuahua Belle haigestus ja tal tekkis äkiline kõhulahtisus.

Britt Amanda Gommo veendus, et magades, koer kaisus, võib väga suuri ebamugavusi juhtuda. 

Naine veetis kolm päeva haiglas pärast seda, kui koer roojas magamise ajal tema suhu.

Iiveldama ajav lugu pole vaatamata selle kurioossele sisule nali, vaid 51-aastase Amanda Gommoga juhtunud õnnetu õnnetus, millel olid ebameeldivad tagajärjed, kirjutas New York Post.

Vanaema tegi oma chihuahua'ga uinakut nagu tavaliselt, kui koera tabas äkitselt kõhulahtisus. 

Tegin Bellega lõunauinakut, kui järsku tundsin, et midagi pritsis mulle suhu. See ajas iiveldama ja pärast seda oksendasin mitu tundi ägedalt. Ma lihtsalt ei saanud maitset suust välja, ütleb Gommo Briti uudisteagentuurile South West News Service.

Vanaema tütar viis Belle loomaarsti juurde, kus chihuahua'l tuvastati vastik kõhutõbi.

Mõne tunni pärast tekkisid Gommol endal samad sümptomid ja ta kutsus kiirabi. Selgus, et sümptonid olid koeralt omanikule kandunud. 

Kiirabi andis Gommole tema kõhukrampide vastu kolm valuvaigistit ja käskis tal juua palju vett, et võimalik infektsioon kehast välja uhtuda. Naise sümptomid süvenesid aga järgmise 48 tunni jooksul ja krambid levisid üle kogu tema keha. 

«Krambid läksid aina hullemaks, kuni tundsin neid üle kogu keha, isegi jalgades. Olin nii dehüdreeritud ja kõhulahtisusest kurnatud, et see häiris mu neerude tööd,» kirjeldas Gommo. Ta kutsus endale uuesti kiirabi ning naine toimetati haiglasse. Tal diagnoositi seedetrakti infektsioon, mis oli talle koer Belle rooja kaudu edasi kandunud.

Naist hoiti kolm päeva haiglas jälgimise all, et taastada tema organismis vedelikke, elektrolüüte ja glükoosi, mis tema keha haiguse ajal kaotas. «Minu haiguslehel oli kirjas, et põdesin mao-soolepõletikku, mille põhjustas suhu roojanud koer. See oli midagi, mida arstid polnud varem näinud ega kuulnud,» kirjeldas naine oma läbielamisi. 

Tänaseks on nii naine kui koer mõlemad tõvest taastunud ning naine kinnitas, et armastab koera endiselt väga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles