KASSI ELU HIND ⟩ Pesaleidja palub abi: tasumist vajavad arved rohkem kui 10 000 euro eest (2)

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Tammsaare tee 89, Pesaleidja kassitoa elanikud.
Tammsaare tee 89, Pesaleidja kassitoa elanikud. Foto: Madis Veltman/Postimees Grupp(Scanpix

Kasside päästmisega tegeleva MTÜ Pesaleidja vabatahtlikud on mures, sest neil on praegu 11460,81 euro eest kliinikuarveid, mis ootavad maksmist. MTÜ tegutseb vaid annetuste toel.

«Kuna meie hoole all on üle 300 hoolealuse igapäevaselt, vajavad nad kõik vähemal või suuremal määral kliinikutesse viimist ning paraku maksavad ka tavapärased pisikesed protseduurid,» ütlevad kassipäästjad, kutsudes loomasõpru oma tegevust toetama annetuste kaudu (vaata infot selle kohta artikli lõpust).

Üks vapper kass, kes tõestab, et iga tervisemurega tasub võidelda, on Vaprake, kelle loo siinkohal ka välja toome.

Vaprakese lugu: kass, kes tõestas, et on oma nime vääriline

Vaprake on tõesti väga vapper kass ja see ei ole lihtsalt suusoojaks öeldud sõnad. Ta on tõestanud end kordades vastupidavamana kui nii mõnigi teine kass ja seepärast 6n näha, et võitlus tema nimel on igati õigustatud.

Vaprake
Vaprake Foto: Pesaleidja

Vaprake leiti kuu aega tagasi ning päästjate suureks kurvastuseks ilmnesid kohe tema tervisemured. Nimelt tal olid üle kere krambihood. Krambihood iseenesest ei ole ohtlikud, kuid nende taga on alati mingi põhjus, mis vajas välja selgitamist ja uurimist.

Esialgu toimetati Vaprake kiirelt statsionaariga kliinikusse, kus teda jälgiti ning edasine raviplaan koostati. See ei tulnud ilmselgelt üllatusena, et Vaprake vajab visiiti neuroloogi juurde ning sealseid uuringuid, sest krambihood jätkusid..

Neuroloog on eriarst, kes teab, mida sellistel puhkudel otsida ja uurida ning nii teadis ta ka Vaprakese puhul, et vajalik on teha MRT-uuring ning võtta seljaajuvedelikuproov. Et MRT-s olulisi muutusi ei märganud, tuli saata proov ka Saksamaa laborisse, mille vastuseid alles oodatakse.

«Me oleme alati suhelnud oma kliinikutega ausalt ja kui mõni arst on pidanud kassi seisundit kehvaks, siis ta seda ka meile ausalt alati ütleb. Neuroloog oli Vaprakese suhtes aga lootusrikas - ta ütles ausalt ja otse, et Vaprake on nii uudishimulik, pigem julge, ei kössita ühes kohas apaatsena, sööb-joob isukalt ning nii ei suuda ta küll samal hetkel öelda, et me peaksime otsustama Vaprakese elus olemise üle. Just seepärast, et Vaprake ise on vapper ja tahab edasi elada, temas on eluisu!» kirjutavad Pesaleidja vabatahtlikud.

Vaprakese kliinikuarved on praegu kokku rohkem kui 1320 eurot.

Niisiis ollaksegi jälle selles punktis, kus uudised on tegelikult pigem positiivsed, lootustandvad ning südames on soojus. Kindlasti ootavad ees veel korduvaid uuringuid, sest on vaja siiski saada teada, millest tekivad need krambid, kuid see kõik vajab natuke ootamist, et Vaprake taastuks narkoosist ilusti ning et teda pisut jälle turgutada.

Vaprakesel on kliinikuarved praeguseks kokku rohkem kui 1320 eurot, millest 870 eurot moodustab neuroloogi visiit koos uuringutega ning varasemalt statsionaaris veedetud aeg moodustab 450 eurot.

Kui sul on võimalus ja soov Vaprakest ja Pesaleidjat nende teekonnal toetada, vaata täpsemalt Pesaleidja Facebooki leheküljelt SIIT või kodulehelt SIIT.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles