VIDEO Võimas hetk: teenistuskoer aitas leida metsa eksinud marjulise

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Politseikoer Vedur, kes on Eesti teenistuskoerte seas üks osavamaid jäljekütte ning ekspert just metsa eksinud inimeste leidmise alal (pilt on illustreeriv).
Politseikoer Vedur, kes on Eesti teenistuskoerte seas üks osavamaid jäljekütte ning ekspert just metsa eksinud inimeste leidmise alal (pilt on illustreeriv). Foto: Lõuna prefektuur / Facebook

Tubli politseikoer oli eile abiks Põlvamaal metsa eksinud marjulise leidmisel.

Eile hommikupoolikul sai politsei teate, et Põlvamaal Räpina vallas läksid oma kodu juurest metsa kaks eakat marjulist. «Kui sohu jõhvikale sisenesid naine ja mees üheskoos, siis ühtäkki kaotas naine mehe silmist ning ta hakkas kaasa pärast muretsema. Naine käitus ainuõigelt, kui häirekeskusele juhtunust teada andis ning abi palus,» kirjutatakse Eesti politseikoerte Instagrami lehel.

Vanataati asus otsima mitmeliikmeline otsingumeeskond koos drooni ja teenistuskoertega. Koos mehega sohu läinud vanaproua näitas otsingumeeskonnale võimaliku teeotsa kätte ning ei läinudki kaua aega, kui koerajuhid taamal soomaastikul abivajavat härrat märkasid. Andmaks märku, et meest on märgatud, saatsid koerajuhid temani teenistuskoera.

«Soos ekselnud mees oli silmnähtavalt rõõmus, kui teenistuskoer haukudes temani jõudis. Vanahärra oli enam kui poolteist kilomeetrit sohu mineku kohast kaugemale ekselnud, ta oli väsinud, kuid vaatamata kõrgele eale hea tervise juures. Meedikute abi ta ei vajanud ning mees ühes kaasaga juhatati tagasi koju.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles