Tallinnas auto alla jäänud ilves jäeti tee äärde surema

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Ilves. Foto on illustratiivne
Ilves. Foto on illustratiivne Foto: Shutterstock

Eesti Metsloomaühing tegi ühismeedias kurva postituse, kus teatas liiklusõnnetusse sattunud ilvesest. 

Täna hommikul sai Eesti Metsloomaühing kõne Piritalt, kus tähelepanelik ja hooliv Anastassia andis neile teada ilvesest, kes oli autolt löögi saanud. Loom oli veel elus ja hingas, kuid tema tagakeha ei töötanud. 

Kohale kiirustas Jäägriabi, kes noore ja ilusa ilvesepreili Sõle kliinikusse röntgenisse toimetas. Kahjuks oli looma jaoks õnnetus olnud liiga ränk. Tema kops oli tugevalt turses ning selgroog murdunud. Uhket kaslast ei saanud enam aidata ning ta tuli igaveseks magama panna. 

Mida teha, kui näed hädas looma? 

Metsloomaühing toonitab, et looma ootamatult teele jooksmist ei näe kunagi ette, küll aga saab anda oma panuse, et vigastada saanud loom ei peaks abitult kannatama ja ootama, kuni keegi teine teda märkab! 

Kui leiad vigastatud metslooma, siis võta ühendust Eesti Metsloomaühinguga numbril 5632 2200 või helista riigiinfo telefonil 1247. Kui leiad hukkunud looma, anna teade edasi 1247 numbrile.

Toeta sinagi! 

Eesti Metsloomaühing on vabatahtlikul tegevusel ja vaid annetuste toel toimiv ühing, seetõttu on igasugune toetus nende jaoks väga oluline.

Toetuse võib saata pangakontole:

EESTI METSLOOMAÜHING, EE952200221067573100

SWIFT/BIC kood: HABAEE2X

Selgituseks: «Metsloomade abistamiseks!»

Annetustelefonid:

900 9933 – annetad 5 eurot

900 9955 – annetad 25 eurot

Palun kuula kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles