VIDEO Lemmikuga lendama: mis teda tegelikult ees ootab?

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Kui koer reisib salongis, siis ei tohi ta tegelikult kandekotist väljas olla.
Kui koer reisib salongis, siis ei tohi ta tegelikult kandekotist väljas olla. Foto: Shutterstock

Kui pead koos lemmikuga lendama, olgu selleks parajalt hea põhjus. Lennureis on sinu lemmiku jaoks väga stressirohke kogemus, eriti siis, kui ta peab selle veetma eraldatult ja pimedas pakiruumis.

Lennuki piloodina töötav Joe Diebolder, sotsiaalmeedias tuntud ka kui juutuuber Captain Joe, on võtnud südameasjaks inimesi lennunduse valdkonnas harida. Ühes oma videos räägib ta ka sellest, milline näeb lennureis välja lemmikloomade jaoks.

Kõige sagedamini transporditakse loomi lennuki pagasiruumis, mis asub lennuki esiosas otse salongi all. Piloot on Diebloderi sõnul alati pardal viibivatest elus loomadest teadlik ning saab kokpitist pagasiruumi temperatuuri ja õhurõhku vastavalt reguleerida.

Keskmist kasvu lemmikloomad paigutatakse pagasiruumi, mis asub lennuki alumises osas reisijate salongi all.
Keskmist kasvu lemmikloomad paigutatakse pagasiruumi, mis asub lennuki alumises osas reisijate salongi all. Foto: Captain Joe / YouTube / kuvatõmmis videost

3 viisi, kuidas lemmikloomi lennukiga transporditakse

  1. Salongis. Lemmikut on võimalik salongi kaasa võtta, kuid seal esineb väga palju piiranguid. Arvestada tuleb nii looma suurust, liiki kui ka vanust. Samal ajal mängib rolli ka kõik see, mis puudutab lennureisi üldisemalt: reisi pikkus, sihtkoht, istme asukoht – nõudeid, mida järgida, on tohutult palju ja need on ka lennufirmade puhul erinevad. Kui sul õnnestub nendele vastata ja lemmik salongi siiski kaasa võtta, peab ta reisi ajal viibima kandekotis, mis on asetatud sinu jalgade ette.
  2. Reisilennuki pagasiruumis. Sel juhul oled kogu reisi vältel oma lemmikust eraldatud ning looma transpordib ja paigutab pagasiruumi lennujaama töötaja. Mõnikord võib lennufirma looma lennuki peale võtmisest keelduda, kui näiteks selgub, et sihtkohas on temperatuur liiga kõrge. Kuna loomade transport koos pagasitega võib võtta kaua aega, ei soovi nad riskida sinu lemmiku ülekuumenemisega. Loom paigutatakse puuriga kottidest-kohvritest eraldi nii, et nad omavahel kokku ei puutu.
  3. Eraldi lennukis (kombineeritud või kaubalennukiga). Selline transpordiviis on üsna ekstravagantne ja üsna vähe levinud. Küll aga on see ainus võimalus, kuidas vedada suuri loomi – näiteks tiigreid või hobuseid. «Olen alati imestunud, kui väärikalt hobused lennukist mahalaadimisel käituvad,» sõnab Diebolder, kes on enda sõnul palju hobuseid lennukiga transportinud. Hobustega saab tavaliselt kaasa tulla ka keegi, kes nende eest pika lennu vältel hoolt kannab. Kombineeritud lennukis on kaks eraldi osa nii reisijate kui ka kauba jaoks, kuid sellised lennukid on praeguseks kasutuselt maha võetud.

«Minu isiklik arvamus on, et ärge palun võtke oma lemmikut puhkusereisile kaasa. Lendamine on lemmiklooma jaoks väga stressirohke kogemus – müra, kuum õhk, jahe õhk, pimedus, peale- ja mahalaadimine...» sõnab piloot kokkuvõtteks.

Mõni aeg tagasi kogus TikTokis populaarsust ka see video, kust on näha, kuidas pisikest koerakest lennuki pagasiruumi viiakse.

@djsugue You ever wonder how dogs are handled at the airport 🥹🐶✈️ #travel #dog #airport #rampage #airportlife #fypシ ♬ Glimpse of Us - Joji

Teema on sotsiaalmeedias tekitanud elava arutelu selle üle, kuidas lennufirmad lemmikloomi paremini kohelda võiksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles