Kassipojahooaeg jätkub: varjupaikades ootab kodu väga palju kasse

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Kass Viljandis asuvas loomade heaolu keskuses.
Kass Viljandis asuvas loomade heaolu keskuses. Foto: Elmo Riig/Sakala/Scanpix

Varjupaikade MTÜ ühingute hoole all ootab praegu omale kodu rohkem kui 667 kassi.

«Kuigi tundub, et suvi on läbi, ei ole iga-aastane kassipojahooaeg veel sugugi läbi. Kassipojahooaeg kestab tavaliselt hilissügiseni ning praegu on meie ühingu hoole all 667 koduta kassi,» teatas Varjupaikade MTÜ sotsiaalmeedias.

Kuidas saad loomi aidata?

  • Hakka hoiukoduks ning paku ajutist peavarju kassiemale koos poegadega või emata poegadele. Kogu hoiuperioodi vältel on varjupaiga töötajad nii nõu kui ka jõuga abiks. Rohkem infot SIIN.
  • Toeta kassipoegi toidu ja muude vajalike tarvikutega. Vaata lähemalt SIIT.
  • Võta loom varjupaigast. Varjupaigas ootab oma kodu suur hulk loomi, kes kõik soovivad üht - nautida kodusoojust ja oma inimese lähedust. Koduootavate loomadega saad tutvuda SIIN.

Uus ja uhke metsikute kasside pelgupaik

Septembri alguses kerkisid Viljandimaale Alustresse heategevuslike talgute raames uhked majad, kus tulevikus saavad kodu otsivad kassid peatuda. Ajaleht Sakala käis talgutel kohapeal uurimas, miks ja kuidas projekt alguse sai. «Kui Varjupaikade mittetulundusühing võttis meiega ühendust, siis me ei kahelnudki leidmast võimalusi, et omalt poolt õlg alla panna,» rääkis Lasita müügijuht Maria Roop majade annetamisest.

Sealsamas tegutseb ka Varjupaikade MTÜ asutatud loomade heaolu keskus, mille loomise lugu on vägagi südantsoojendav. Nimelt otsustas üks Pärnus elav vanaproua teha oma testamendi Varjupaikade MTÜ nimele, annetades neile oma korteri. Tänu sellele oli varjupaigal võimalik soetada maja Viljandimaale ning rajada sinna keskus, kus kodu otsivad kassid saavad rahulikult peatuda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles