VIDEO ⟩ Ehmatav video: vihane härg jooksis otse rahva sekka

lemmik.postimees.ee
Copy
Kuvatõmmis videost.
Kuvatõmmis videost. Foto: CTV News/YouTube

Juhtum leidis aset Ameerika Ühendriikides Tampa linnas 27. augustil toimunud rodeo võistlustel.

Videost on näha, kuidas raevunud härg võistlusplatsilt põgeneb ja rahva sekka sööstab. Ürituse korraldajad üritavad samal ajal publikut rahustada, kuid mitte kuigi veenvalt.

Video jäädvustanud mehe sõnul oli olukord ärev. «Vanemad krahmasid oma lapsed sülle, inimesed jooksid üle toolide,» rääkis ta kohalikele uudistesaatele.

Õnneks leidis olukord kiire lahenduse tänu osavale mehele, kel õnnestus härg lasso abil taas kinni püüda (ka seda hetke on videost näha) ning keegi pealtvaatajatest vigastada ei saanud.

Rodeo on Ameerika Ühendriikides populaarne spordiala, mille eesmärk on välja selgitada kõige paremini pulle taltsutada oskavad kauboid. Võistlused on osalejate jaoks äärmiselt  ohtlikud, sest eluohtlikke vigastusi on kerge saada.

Samuti pole seesugune spordiala meelt mööda loomakaitsjatele, sest võistlustel hinnatakse muu seas ka seda, kui vihaseks suudetakse pull ajada ning loomade ärritamiseks kasutatakse nii elektrilisi aparaate, kannuseid kui ka rihmasid, mis seotakse tihedalt looma, näiteks hobuse kõhu ümber. Loomakaitsjate hinnangul pole seesugusel võistlusel osavusega midagi pistmist, osalejaid motiveerib vaid ahnus ja suured rahasummad, mis võistlustel liiguvad, vahendab PETA (People For The Ethical Treatment of Animals).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles