ÜLLATAV FAKT ⟩ Ka koerad nutavad

lemmik.postimees.ee
Copy
Tule juba koju!
Tule juba koju! Foto: Shutterstock

Koertel ja inimestel on ilmselgelt eriline side. Värskes uuringus aga väidetakse, et inimese parima sõbra silmad lähevad sageli vesiseks, kui ta on omanikuga taasühinenud.

Jaapani teadlane Takefumi Kikusui selgitas välja, et koerad nutavad, kui tunnevad positiivseid emotsioone. Ta tuli mõttele asja uurida sellepärast, et märkas oma koera silmis pisaraid, kui too poegi imetas. Koertel ei voola need küll silmist nagu inimestel, kuid need tekivad.

Selle põhjuseks arvatakse olevat oksütotsiini ehk armastushormooni. Teadlased teadsid juba varasematest uuringutest, et oksütotsiin vabaneb nii koertel kui ka nende omanikel omavahelise suhtluse ajal. Nii otsustasid nad teha eksperimendi, et vaadata, kas koerte ja omanike taaskohtumine toob lemmikule pisarad silmi. Leiti, et koertel tõepoolest läksid silmad märjaks, kui nad kohtusid tuttava inimesega erinevalt võõra inimesega kohtumisest.

Avastus tuli üllatusena, sest varem polnud teada, et loomad rõõmust nutaksid. Seda pole katsetatud, kas koerad ka negatiivsete emotsioonide korral pisaraid toodavad. Või teiste koertega kohtudes, kirjutab ScienceDaily.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles