VIDEO Harjumaal tülitsesid toidu pärast poegadega emakaru ja isane mesikäpp

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Shutterstock

Kui muidu pole karud inimestele ohtlikud, siis karumamma lähedale ei tasu sattuda, sest ta kaitseb oma poegi väga hoolega.

Eesti Jahimeeste Selts jagab Harjumaal 24. augusti öösel rajakaamerasse jäänud olukorda, kus emakaru ajab söödaplatsil liiga lähedale maiustama tulnud isakaru kindlameelselt minema.

Videost on näha, kuidas vasakult läheneb isakaru, kes ilmselt soovis samuti osa saada söödaplatsil leiduvast. Emakaru aga kaitseb oma poegi ning seetõttu läks neil omavahel jagelemiseks. Isakaru taandus ja emakaru läks tagasi poegade juurde.

Kui näed karupoega või -poegi, taandu kohe. Kui satud ema ja poegade vahele, oled väga suures ohus. Ära mine lähemale, vaid ürita taganeda selles suunas, kust tulid. On väga tõenäoline, et emakaru ründab poegade kaitseks viivitamatult ohu allikat ehk sind.

Tagane aeglaselt ja vestle karuga rahulikul toonil. Karu hoiatab enne rünnakut, tõustes tagajalgadele ja urisedes valjuhäälselt. Kisa ja valju häält tõlgendab karu agressioonina. Ära vaata karule silma. Loomadele tähendab silma vaatamine kutset võitlusele. Ära roni puu otsa. Karu ronib palju paremini ja kiiremini kui sina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles