PILTUUDIS ⟩ Vaata, millist raamatupoodi külastab Tartu kuulsaim kass Gutenberg

Triin Brigitta Heidov
, Teemaveebide suvereporter
Copy
Pildil trükimuuseumi kass Johannes Gutenberg.
Pildil trükimuuseumi kass Johannes Gutenberg. Foto: Margus Ansu/ Postimees Grupp

Aparaaditehase kass Gutenberg on kuulus terves Eestis. Viimasel ajal on ta leidnud mõnusa raamatupoe, mille ees pikutada.

Kass Johannes Gutenberg on Aparaaditehases elanud juba üle kümne aasta. Gutenberg hakkas külastama esialgu Eesti trüki- ja paberimuuseumit, ta visiidid muutusid järjest sagedasemaks ja nüüd on kassike end Aparaaditehases lõplikult sisse seadnud. 

Foto: Sille Annuk/ Postimees Grupp

Gutenbergi võib leida nii radiaatoritel põõnamas kui ka raamatupoe eest diivanilt. Paitamine talle eriti ei meeldi, kuid ennast imetleda ja pilte teha laseb ta hea meelega. Kass on niivõrd populaarne, et hiljuti oli ta isegi ajakirja esikaanel. Kassil on ka oma Facebooki konto Johannes Gutenberg, kus saab teda sõbraks lisada.

Kauplus, mille ees diivanil Gutenberg viimasel ajal põõnab, on väike raamatupood Biblioteek. Pole ime, et kass puhkamiseks just selle raamatupoe esise valis, kuna pood on tõsiselt armas. Raamatud on poodi hoolikalt valitud ja nii huvitavad, et sinna võib jääda neid kasvõi tundideks sirvima. Biblioteek tegutseb aastast 2021 ja on juba võitnud paljude tartlaste südame.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles