PÄEVAKÄPP ⟩ Õed-vennad kaotanud kahekuune Pätu igatseb koju

lemmik.postimees.ee
Copy
Pätu on umbes kahekuune triibuline kassipoiss, kelle energiavarud näivad olevat lõpmatud.
Pätu on umbes kahekuune triibuline kassipoiss, kelle energiavarud näivad olevat lõpmatud. Foto: Pesaleidja/Facebook

Pätu on umbes kahekuune triibuline kassipoiss, kelle energiavarud näivad olevat lõpmatud. Võimalusel traaviks ta hommikust õhtuni ringi, müraks oma mängukaaslastega ja avastaks niisama maailma. Ta on väike, aga väga tragi ja julge kiisuke, kelle jaoks pole probleem endast poole suurem kiisu jalgadelt niita. Pätule on tehtud esmane parasiiditõrje ja uude koju on ta valmis minema alates 26. augustist.

Pätu on ülinunnu kiisupoeg, aga tema lugu oleks peaaegu lõppenud samamoodi nagu enamiku selliste kiisupoegade lugu, kes jäävad tänavale oma saatust ootama ja keda kiiresti kinni ei püüta.

«Meile teatati Aespas ehitusplatsil olevast viiepealisest kiisupoegade pesakonnast. Leidsime kiisudele suure vaevaga keset kassipojauputust koha vabatahtliku juures ja palusime vallaametnikelt neil seadusest tulenevat kohustust täita ja meid 14 päeva kiisude ülalpidamiskuludega toetada. Vallast saadeti meid pikalt, sest nad soovisid kiisud hoopis Hoiupaika saata, väites, et muretsemiseks pole põhjust, Hoiupaigas ei hukata kiisusid, vaid nad eutaneeritakse,» seisab Pesaleidja postituses.

Pesaleidja vabatahtlik hakkas kiisusid püüdma, viis päeva hiljem õnnestus kätte saada see üks kiisupoeg. Peale triibiku kinnipüüdmist ei ilmunud enam ükski kass sellest pesakonnast välja. Krundi omanik lubas kassipesakonnale toitu edasi panna, aga tänaseni pole ükski kiisupoeg ega ema ennast näidanud. See näitab, kui oluline on kodutud kiisud kohe kinni püüda, sest iga päevaga väheneb nende ellujäämisvõimalus. Pätul vedas ja nüüd saame vähemalt teda aidata ja talle maailma parima kodu leida!

Kui soovid Pätule kodu pakkuda, täida palun täida Pesaleidja ankeet SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles