Uus-Meremaal tungis majja hüljes, kes terroriseeris kassi ja lesis diivanil (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Hüljes käitus viisakalt ja pidas ennast hästi üleval
Hüljes käitus viisakalt ja pidas ennast hästi üleval Foto: Video kuvatõmmis

The Guardian jagab meeleolukat uudist, et Uus-Meremaal tungis kassiluugi kaudu eramajja noor hüljes, kes sai seal segamatult kaks tundi toimetada.

Perekond Ross Uus-Meremaalt oli rohkem kui üllatunud, kui leidis kolmapäeva hommikul oma merekaldast 150 meetri kaugusel asuvast kodust noore hülge. 

Phil Ross, kes on juhtumisi merebioloog, ütles, et on kahetsusväärne, et ta oli ainus, kes sel ajal kodus polnud. «Suur nali on see, et see on tõesti ainus pere hädaolukord, kus oleks kasulik, kui majas oleks olnud merebioloog,» naeris ta. «Mul on tõesti kahju, et ei saanud oma teadmistega abiks olla.»

Ross ütles, et tema naine Jenn tõusis kolmapäeval veidi enne kella kuut hommikul, et jõusaali minna. «Kui ta autosse istus, haugatas keegi hoovis ja naine nägi eemalduvat varju. Ta arvas, et see on kellegi koer ega süvenenud sellesse rohkem. Kui ta kell seitse trennist tagasi tuli, leidis ta ukse avades koridorist väikese armsa hülge.» 

Loom sai kerge ehmatuse ja hüppas mööda tühja esikut. 

Ross rääkis, et hülgel õnnestus majja pääseda ilmselt kassiluugi kaudu. Ta usub, et hüljes kohtus õues nende kassi Cocoga. «Ilmselgelt ei kartnud hüljes meie kassi nagu ümbruskonna koerad ja ilmselt väike loivaline järgnes läbi luugi kassile majja.»

Hüljes veetis aega vabas toas ja diivanil, enne kui Jenn suutis ta välisuksest välja aeda ajada. Kaitseministeeriumi metsavaht ilmus kell 10 hommikul, et hüljes tagasi merre viia. 

Hüljes osutus Rossi sõnul viisakaks külaliseks ega olnud õnneks majja roojanud. «Ma arvan, et see oleks olnud mööbli jaoks hävitav.»

Vahepeal oli kass Coco naabrite juurde peitu läinud ja koju naastes keeldus hülgest selgelt traumeeritud kiisu alumisele korrusele minemast.

Rossi sõnul pole sugugi ebatavaline näha noori hülgeid sel aastaajal selles piirkonnas ringi liikumas, sest pojad iseseisvuvad. «Ma arvan, et nagu kõik teismelised ei tee nad tingimata mõistlikke otsuseid.»

Videolõiku üleannetust hülgest näeb SIIN. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles