TÕELINE TRUUDUS ⟩ Koer käis 11 aastat järjest iga päev surnud peremehe haual

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Capitani-nimeline koer käis iga päev oma surnud peremehe haual ja ka suri seal (kuvatõmmis videost)
Capitani-nimeline koer käis iga päev oma surnud peremehe haual ja ka suri seal (kuvatõmmis videost) Foto: videosinspirational/YouTube

Argentiinast pärit koer Capitan jäi oma peremehele truuks isegi pärast tema surma. Nii truuks, et heitis peremehe haua kõrval lesides hinge.

Capitan tõestas, kui uskumatult lojaalsed võivad olla meie neljajalgsed sõbrad. Ta figureeris uudistes oma eluajal korduvalt alates aastast 2012.

Capitani peremees Miguel Guzman suri 2006. aastal ning algul arvasid tema lähedased, et koer on kodust minema jooksnud. Alles kuid hiljem mehe hauda külastades avastasid nad, et koer oli end sisse seadnud peremehe haua kõrval Villa Carlos Pazi surnuaial, kirjutab METRO.

Surnuaed jääb koera kodust üpris kaugele ning pereliikmetel pole aimugi, kuidas õnnestus loomal see üles leida. Surnuaia direktori sõnul saabus koer kalmistule üksinda ning liikus seal ringi seni, kuni leidis õige haua. Kuna koer jäi sinna nii kauaks, võtsid sealsed töötajad ta omaks, toitsid teda ning hoolitsesid tema eest.

Capitan suri 2018. aastal 15-aastasena oma peremehe haua kõrval. Tal oli diagnoositud neerupuudulikkus ning selle asemel, et koer magama panna, otsustasid tema lahkunud peremehe lähedased lasta koeral surnuaias edasi elada – sellest oli ju saanud tema kodu.

Nii on Capitani võrreldud teise, palju kuulsama uskumatult lojaalse koera Hachikō'ga, kes pärast omaniku surma teda üheksa aastat rongijaamas ootas.

Haruldasi kaadreid uskumatult lojaalsest koerast saad näha siit videost:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles