HARULDUS Kuue jala ja kahe peaga mutantkilpkonn elab ilmselt kauem, kui ükski inimene

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Munast kooruv kilpkonn. Pilt on illustratiivne
Munast kooruv kilpkonn. Pilt on illustratiivne Foto: Shutterstock

Kilpkonnakasvataja Ruben van Schoor sai oma šoki, kui mutantne kilpkonn munast koorus. Praegu arvatakse, et ta loom kauem, kui kõik praegused inimesed Maal.

Kilpkonnakasvataja Ruben van Schoori sõnul on kummalise looma eluiga umbes 150 aastat.

Rääkides šokist, mis tal oli, kui loom munast koorus, ütles ta: «See oli väga kummaline. Mu tüdruksõber nägi teda esimesena ja ta tuli mullee seda looduse vingerpussi näitama.»

«Mõtlesin, et issand jumal, see ei saa olla võimalik, nii et vaatasime koos kooruvad munad üle ja siis nägime, et jah, see on tõesti tõsi – kaks pead.»

Algselt arvas hollandlane Van Schoor, et looma eluiga saab olema lühike, kuid nüüd on kilpkonnale tehtud magnetskaneering, mis näitas, et mõlemad pead jagavad oma peamisi organeid, vähendades surmaga lõppevate meditsiiniliste tüsistuste tõenäosust.

Iga pea juhib kahte esi- ja ühte tagajalga.

Ta selgitas: «Mõtlesin, et okei, see kilpkonn elab paar päeva, sest see pole tavaline ja võib esineda probleeme. Peamine on see, et kilpkonna keha on üks – seega on tal üks komplekt kopse, üks süda ja üks kõht. Kui neid oleks kaks, oleks ellujäämise võimalus väiksem, sest nad ei saa kasvada, pole ruumi. Aga see on ainult üks kahe peaga kilpkonn.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles