3 NÕUANNET ⟩ Mida teha, et lemmikul üksi kodus olles igav ei hakkaks

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Mida teha, kui pead töö tõttu pika päeva kodust eemal viibima ning lemmiklooma üksi koju jätma? Siin on mõned nipid, mida kasutusele võtta, et sinu koer või kass end ka üksi kodus olles hästi tunneks.

1. Taga talle turvaline ruum

Jäta oma koer või kass sellisesse kohta majas, kus ta tunneb end mugavalt, turvaliselt ja õnnelikult. Koertele sobib selleks hästi elutuba, kus on olemas tema pesa ja lemmikmänguasjad, kindlasti peab loomal olema puhas joogivesi ning piisavalt söögipoolist.

2. Meisterda ise nutikad maiuspalad

Mänguasjad on loomadele väga vajalikud. Nii koerad kui ka kassid vajavad ajutööd ja kui nad on üksi kodus, siis on eriti tähtis, et neil igav ei hakkaks. Meisterda oma lemmikule ise külmutatud maiustus, näiteks konservist või puuviljadest või kasuta spetsiaalseid mänguasju, mille sisse on peidetud maiustus ja mille sealt kättesaamiseks tuleb vaeva näha. Koeri võivad lõbustada ka nuuskimismatid, mis on hea abivahend eriti kutsikate treenimisel, kassidele meeldivad kindlasti kraapimispuud.

3. Taga talle meelelahutuslik programm

Usu või mitte, kuid on olemas telekanalid, YouTube'i kanalid ja raadiojaamad, mis on mõeldud teie koera või kassi meelt lahutama ja teda rahulikuna hoidma. Kutsikate puhul lülita enne äraminekut sisse DOGTV, et näha programme, mis on mõeldud stressi ja ärevuse leevendamiseks kogu päeva jooksul. Kasside jaoks on olemas hulgaliselt lõbusaid YouTube'i kanaleid, kust saab näha lendavaid linde, liikuvaid maastikke ja kiisule sobivaid mänge. Teine võimalus on tagada oma lemmikule ligipääs akna juurde, et ta saaks sealt välja vaadata ja päriselu meelelahutust nautida.

Allikas: The Dodo

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles