Mees lõi majja tunginud karu jalaga tagumikku: maiusta mujal!

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Himaalaja karu
Himaalaja karu Foto: Shutterstock

Jaapanis oli mees sunnitud oma kodus karuga silmitsi seisma, et kaitsta oma kassi ja ema. Tänu kassile avastatigi sissetungija enne, kui ta suuremat kahju jõudis teha. 

47-aastane Hisao Ueno, kes elab koos ema ja kassiga Jaapanis Otsuchi linnas, kuulis oma lemmiklooma kahtlaselt õnnetu häälega näugumas. Mees vaatas kõrvaltuppa, et kassi vaikse appihüüde põhjust leida ja nägi seal karu askeldamas. Metslooma olid köitnud puuviljad, mis olid esivanemate hingede jaoks kodualtarile asetatud. 

Karu seisis seljaga ukse poole ja nuusutas üleküpsenud banaane, teadmata, et tema taga hiilib mees. Ueno kasutas võimalust ja lõi teda mitu korda jalaga tagumikku. Hirmunud loom lõhkus ehmatusest akna, põgenes selle kaudu majast välja ja jooksis metsa.  

Mees kommenteeris uudisteportaalile Sora News 24 oma julgustükki nii: «Ma poleks kunagi arvanud, et karu minu majja tuleb. Kõik, mida ma oma ema ja kassi kaitseks teha sain, oli teda lüüa.»

Isased Himaalaja karud on enamasti 150-170 sentimeetri pikkused ja kaaluvad 120–140 kilogrammi, emased on märgatavalt väiksemad. Ueno kodus luusinud karu pikkus oli hinnanguliselt vaid 90 sentimeetrit, ilmselt oli tegu karupojaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles