KASSIPOEG SNAKE'I PÄÄSTMINE Ukraina eriüksuslane Ussisaarel: missioon lõpetatud, lisandus üks meeskonnaliige

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Ussisaarelt päästetud kassipoeg Snake
Ussisaarelt päästetud kassipoeg Snake Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS/REUTERS/Scanpix

Saage tuttavaks Snake'iga. Snake on musta kasukaga kassipoeg, kelle elu algus ei olnud just nurruvääriline. Õnneks päästsid looma Ukraina eriüksuslased ja ta elab nüüd õnnelikku elu armastavas kodus. 

Kui Ukraina sõjavägi avaldas juuli alguses pildid, kus tema väed heiskasid riigi sinikollase lipu Ussisaarel, sisaldas see pilte sõdurist, kes võttis sülle pisikese musta kassipoja. Tilluke karvane tegelane sai saare järgi nimeks Snake.  

Reedel, kaks nädalat pärast päästmist, viidi Snake pealinnas Kiievis Dnipro jõe äärde mängima ja tutvustati teda ajakirjanikele. Mees, kes ta päästis, rääkis Reutersile loo kassipoja päästmisest.

Snake oma päästja süles.
Snake oma päästja süles. Foto: Alkis Konstantinidis/Reuters/Scanpix

«Operatsiooni esimeses etapis tegime drooniga saare territooriumist pilti,» rääkis eriüksuslane, kes kandis oma isiku varjamiseks maski, mõnekuune kiisupoiss hellalt süles. «Komandör nägi seda väikest seltsimeest ja võttis üheks missiooni eesmärgiks ta saarelt ära tuua.»

Kas suurelt tuuliselt saarelt oli raske väikest kassipoega leida?

«Arvasime, et see saab raske olema, aga ta leidis meid ise,» rääkis sõdur. Raport, mille komandörile pärast saarelt lahkumist edastasime, oli järgmine: «Missioon lõpetatud, inimohvreid pole. Üks täiendav meeskonnaliige – kassipoeg nimega Snake.»

Snake Island on Ukrainas omandanud legendaarse staatuse sõja esimestest tundidest, kui sealne Ukraina garnison, kellele Venemaa Musta mere laevastiku lipulaev käskis alistuda, saatis raadio teel venelased pikalt. 

Tänaseks on Snake leidnud uue kodu Kiievis. «Ta elab armastava pere juures. Kõik on hästi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles