VIDEO Albiinost põdraema toitis oma vasikaid häirimatult keset sõiduteed

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Keset metsavaheteed avanes haruldane vaatepilt
Keset metsavaheteed avanes haruldane vaatepilt Foto: Anders Ankarsund/Facebook

See kohtumine on mitmekordselt haruldane. Kaks põdravasikat, kellest üks albiino, albiinost ema, kohtumine keset sõiduteed ja põdralaste väljakannatamatu nälg said rootslase poolt videole püütud. 

Rootslane Anders Ankarsund on õnnega koos, sest just temal õnnestus üliharuldast albiinopõdra peret näha ja üles filmida. Ulukid on väga väärikalt ja rahumeelselt häälestatud, nad tunnevad ennast teed ületades lausa nii mugavalt, et vasikad otsustavad sealsamas hakata silmipimestavat nälga kustutama. Emapõdral ei paista maimukeste toitmise vastu midagi olema, kuigi hoiab tee ääres seisval autol hoolega silma peal. 

2017. aastal on albiinopõtra nähtud ka Eestis, Pärnumaal. Albiino tunnustega metsloomi, eriti põtru, leidub Eestis väga harva. Samas aga nähti sama aasta augustis Rootsis albiino põtra, kellest sai ülemaailmne fenomen. Loom oli armas ja tõeline vaatajatemagnet, kuid jõudis teha viljapuuaedades ka palju pahandust ning väidetavalt käitus agressiivselt. Rootsi politsei sai loa uluki hukkamiseks, kuid õnneks see tühistati peagi, sest looma kohta enam kaebuseid ei lisandunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles