Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

Jõgevamaal hukkus traagiliselt ilutulestikust ehmunud hobune

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto on traagilise uudise juures illustreeriva tähendusega
Foto on traagilise uudise juures illustreeriva tähendusega Foto: Shutterstock

Aastaid räägitakse ilutulestiku hirmsast mõjust nii kodu- kui metsloomadele, inimestest rääkimata. Paraku käib paljude peoliste meelest kärarikas tulevärk iga peo juurde peaaegu et kohustusliku lisana rõhutamaks pidulikkust. 

Jõgevamaa Tootsi talu perenaine tegi ühismeedias südantlõhestavalt kurva postituse ja tühistas oma talu osalemise Avatud Talude päevadel. Nimelt hukkus reede öösel vastu laupäeva traagiliselt pere armastatud lemmikloom, hobune Hõbevalge. 

Loe lisaks: Ukrainlanna Svitlana kohutav ehmatus turvalises Pärnus: kogu hotell tardus hirmust

Maarja Liisa kirjutas: Kodu lähedal turismitalus lõppes pulmapidu ilutulestikuga, meie jaoks hobuse surmaga. Ta suri oma kodus, oma koplis, oma karjas - kohas, kus tal peaks olema kõige turvalisem.

Hobune sattus ilutulestikust paanikasse, jäi tagumise jalaga puude vahele kinni, kukkus ja sai surmava peavigastuse.

Kasemaa lisas, et tema, teised loomakasvatajad, kogukonna liikmed, turistid, pidutsejad, ürituste korraldajad, ettevõtjad - kõik peaks tegema sellest olukorrast järeldusi. Hobune andis oma elu, et inimesed saaksid kasvada paremaks versiooniks iseendast, tarbijatest hoidjateks ja loojateks.

Karjas olid ka äsja paaritatud mära koos oma 2-kuuse varsaga. Õnneks on varsa ja märaga väliselt kõik korras, loodetavasti ei kaotanud mära oma võimalikku äsjast tiinust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles