TÕELINE IME Lasnamäe kortermaja kuuenda korruse rõdult alla hüpanud koer pääses eluga

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Koer Chip hüppas ise kuuenda korruse rõdult alla.
Koer Chip hüppas ise kuuenda korruse rõdult alla. Foto: Loomapäästegrupp

Loomapäästegrupp tõttas appi pisikesele terjerile, kes oli suure kortermaja kuuenda korruse rõdult alla kukkunud, kuid imekombel ellu jäänud.

Teate vigastatud koerast sai loomapäästegrupp politseilt, kes oli looma juba kliinikusse toimetanud.

«On suur ime, et kuuendalt korruselt kukkumisega ei kaasnenud ühtki luumurdu. Tõsi, selgroog sai kõvasti põrutada ja veel praegugi pole selge, kas kõik taastub, kuid loomaarstid on lootusrikkad. Käpad töötavad, süvavalutunnetus olemas ja vajalikud refleksid on ka peaaegu nii, nagu olema peavad. Rõhk sõnal «peaaegu», sest iseseisva pissimisega ta veel hakkama ei saa. Tohtrite sõnul pole aga kohe mõtet nn «magnetit» teha, sest neuroloogiline taastumine võtab veidikene aega,» kirjutas loomapäästja Heiki Valner Loomaveebis.

Valner lisas, et vestluse käigus Ukrainast päris koeraomanikega selgus, et tegu oli õnnetusjuhtumiga, mis leidis aset seetõttu, et pererahvas oli kodust lahkudes rõduukse lahti jätnud. Küllap sattus koer sinna mõnda lindu taga ajama ja kukkus alla.

«Ärge olge oma lemmikutes nii kindlad, olgu tegu akna avatuks jätmisega või isegi kõnniteel rihmastama koeraga jalutamisega. Muide, veel üks moment, mis võiks teid valvsusele manitseda – minu patsiendid ongi valdavalt loomad, kellega mitte kunagi mitte midagi ei juhtu. Juhtub, sõbrad, juhtub! Lausa iga päev juhtub!» paneb Valner loomaomanikele südamele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles