Haruldase tervisehädaga võitlev kass vajab kallist terviseuuringut

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Diego
Diego Foto: Pesaleidja

Pesaleidja hoiukodus elav kass Diego vajab rahalist abi keerukaks ja kalliks terviseuuringuks.

Diego jõudis Pesaleidja Tallinna hoiukodusse 10.06.2022 Viljandist. Ta on pärit Viiratsi alevikust. Pole teada, kui raske oli tema tänavaelu, kuid oli näha, et see polnud sugugi kerge.

Kui Diego hoiukodusse saabus, oli tema karvakasukas räsitud välimusega, ninal kriimustused, kehal jäljed kaklemisest ja kaitsev olek. Hulkuva kassi ellujäämine sõltub ju ainult temast endast. Kuna Diego ei ole kõige nooremas eas (hinnanguliselt on ta vähemalt 5 aastat vana), siis ilmselt enda eest seismine ei olnud tema puhul kõige edukam.

Diego oli hoiukodus kastreerimise ootel, et kassituppa kolida, aga hoiukodu märkas, et vaatamata tema heale isule joob ja külastab kasside kahtlaselt tihti liivakasti. Enne operatsiooni lasi hoiukodu talle teha vereanalüüsi, millest selgus, et tema suhkur oli korras ja neerunäitajad normi piires. Seega otsustati Diego ikkagi kastreerida.

Taastusperioodil oli ta isu ja enesetunne hea, kuid vee joomist jätkas ta suurtes kogustes. Ühe keskmise kassi jaoks pool liitrit vett päevas on suur kogus. 

Oli otsustatud, et Diego läheb taas uuringutele. Ultrahelis sai tuvastatud, et tema neerud on kahjustatud. Mõlemad on suurenenud ja kujult muutunud. Täpsema diagnoosi jaoks vajab ta lisauuringuid, millest üks on neerude biopsia. Tegemist on kalli uuringuga, mida oleks vaja teha narkoosi all.

Lisaks neeruprobleemidele on Diegol avastatud seen. Täpsemalt on laigud ninal ja seljal. Hetkel saab ta vastavat ravi, et seen kiiresti välja ravida ja uuringutega jätkata.

Palun aita Diego senise kliinikuarve tasumisel summas 382€. Annetamise kohta leiab kogu vajaliku info SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles