Stressis morsk lükkas Soomes ümber paadi koos pardal olnud kaluriga

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: JOHAN NILSSON/AFP/Scanpix

Pühapäeval jäi Kotkas kalavõrku kinni morsk, kes omal jõul sealt välja ei pääsenud. Mereloomale läksid appi kalur ja rannikuvalve patrull. 

Rannikuvalve välijuht Eero Söder ütleb, et päästeoperatsiooni käigus lõigati morsk kalavõrgust välja. Morsk oli aga juhtunust stressis ning üritas vabastamiskatse ajal kaluri paati pääseda. Selle käigus läks kalapaat ümber.

Rannikuvalve patrull päästis kaluri veest ja pukseeris paadi kaldale. Selleks ajaks oli morsk juba teadmata suunas oma teed läinud. Söderi sõnul loom viga ei saanud. «Loom oli stressis, aga muidu oli temaga kõik korras.» Rannikuvalve paneb inimestele südamele, et kui morska nähakse, siis antagu talle rahu.

Söder ütles Iltalehtile, et tõenäoliselt sattus morsk kalavõrku toitu otsides. Rannavalvega konsulteerinud veterinaari sõnul sööb morsk põhjaloomi, näiteks rannakarpe, ja ka põhjakalu.

Päästeoperatsiooni käigus kukkus merre ka osa kalurile kuulunud varustusest. Söderi sõnul saadi kaluri vara merest kätte, kalasaak läks seekord aga kaduma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles