Ahastuses elevandiema vajas oma poega päästes ise elustamist

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Elevandipoja ja -ema päästimine oli väga raske katsumus
Elevandipoja ja -ema päästimine oli väga raske katsumus Foto: TAANRUUAMCHON/Reuters/Scanpix

Veterinaararstid ja rahvuspargi töötajad viisid Tais läbi dramaatilise elevandipere päästmisaktsiooni, mille käigus kasutati tõstukit, koppa ja kolme inimese abi, et elustada teadvusetut elevandiema.

Päästetöö toimus kolmapäeval Nakhon Nayoki provintsi keskosas paduvihmas, kui umbes aastane elevandipoeg kukkus teeäärsesse sügavasse äravooluauku. Ahastuses ema seisis rahvuspargi töötajate sõnul oma vasikat valvates tema juures, kuid kukkus poega rahustada püüdes ka ise sisse.

Foto: TAANRUUAMCHON/Reuters/Scanpix

Päästjad tõmbasid veoautole paigaldatud tõstukiga emaelevandi välja, enne kui tema peale ronisid, et hakata teadvusetut looma elustama. Samal ajal kaevas kopp pinnast, et õnnetu ja murelik vasikas saaks libedast mudast välja ronida. Pääsenud elevandipoeg jooksis kohe ema juurde piima imema, ema toibus ning nad tõttasid kohe koos tagasi loodusesse. 

Elevandile kunstliku hingamise tegemiseks oli vaja tema peale ronida. 
Elevandile kunstliku hingamise tegemiseks oli vaja tema peale ronida. Foto: TAANRUUAMCHON/Reuters/Scanpix

Päästeoperatsioon võttis meeskonnal aega enam kui kolm tundi. 

Sky Newsi teatel ütles Khao Yai rahvuspargi loomaarst dr Chananya Kanchanasarak: «Pojale oli võimatu ligi pääseda, kui ema oli läheduses, nii et andsime talle kolm doosi rahusteid. Kindlasti oli tegu ühe kõige meeldejäävama päästmisjuhtumiga.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles