LIIGUTAV ⟩ Maailma inetuima koera auhinna saanud Mr Happy Face tunneb lõpuks ometi armastust

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Aasta inetuim koer Mr. Happy Face onn tegelikult väga armas
Aasta inetuim koer Mr. Happy Face onn tegelikult väga armas Foto: NATHAN FRANDINO/Reuters/Scanpix

Pärast tihedat konkurentsi tunnistati 17-aastane koer nimega Mr Happy Face 2022. aasta maailma inetumaks koeraks.

Hiina harjaskoera ja chihuahua segu krantsike Mr Happy Face võitis Californias Petalumas toimunud maailma inetuima koera konkursil võidutiitli.

Koera omanik Janeda Banelly päästis koera 2021. aasta augustis Arizona varjupaigast. Banelly rääkis, et tal jätkus esimesest hetkest silmi ainult selle koera jaoks. «Ta oli tõepoolest vana, vajas teist võimalust ja vääris armastamist,» ütles naine ning otsustas adopteerida härra Happy Face'i. Koer oli hüljatud, hooletusse jäetud ja minevikus kuritarvitatud.  

Koeravõtt ei olnud siiski muretu, kuna loomaarst hoiatas Banellyt, et kasvajate ja muude tervisehäirete all kannatav 17-aastane koer ei pruugi elada kauem kui kuu.

Siiski kirjeldas Janeda teda ainult kui kõige õnnelikumat olendit, keda ta kunagi kohanud oli. «Ta hüppas minu poole ja valis mu välja. Ma lubasin sel päeval teda nii palju armastada, et ta ei mäleta enam, kui kohutav ta eelmine elu oli, »rääkis naine. «Armastus, lahkus ja minu hellituses ja musitamine on aidanud tal trotsida varasemaid halbu aegu ja nautida meie peres oma vanaduspõlve.» 

Mis puudutab Mr Happy Face'i 2022. aasta maailma koledaima koera tiitli võitu, siis Banelly ütles ajalehele Today, et see oli au. Ta lisas, et võit on hea meeldetuletus kõigile teistele, et ka vanad koerad vajavad armastust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles