Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

VIDEO ⟩ Salajased kaadrid paljastavad massilise lihatootmise tegeliku palge: vaata, kui kitsas puuris lubab seadus sigu pidada

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Kuvatõmmis videost
Kuvatõmmis videost Foto: Nähtamatud Loomad

Rahvusvaheline loomade heaolu organisatsioon Compassion in World Farming koostöös Eesti loomakaitseorganisatsiooniga Nähtamatud Loomad paljastas salajased kaadrid Euroopa seafarmidest, kus loomad on kinni kitsastes ja räpastes puurides oma väljaheidete sees.

Kaadrid on filmitud 16 farmis üle Itaalia, Hispaania, Prantsusmaa ja Poola ning kajastavad täpsemalt emiste pidamistingimusi tööstusfarmides. Euroopas kehtestatud praegu veel seaduslik puurisüsteem lubab emiseid sellistes tingimustes pidada ning seetõttu elabki 85 protsenti Euroopa emistest sellistes farmides, nagu on videost näha.

Vaata videot siit:

«Tööstusfarmides olevad emised veedavad pea poole oma eluajast puuris, kus nad ei saa isegi ringi keerata ning järglaste eest hoolitsemine käib läbi metallvõre. Puhaste ja tarkade loomadena on elu oma väljaheidete sees nende jaoks äärmiselt ebamugav. See stress paneb emiseid näiteks end ümbritsevaid metalltorusid närima,» kommenteerib olukorda loomakaitseorganisatsiooni Nähtamatud Loomad avaliku sektori koostöö juht Merit Valge.

Eelmisel aastal lubas Euroopa Komisjon hakata tegelema seadusandlusega, mis keelustaks Euroopa farmiloomade puuris pidamise. Rahvaalgatus seadusandluse algatamiseks kogus 1,4 miljonit allkirja üle Euroopa ning oli populaarne ka tuhandete loomasõprade hulgas Eestis.

«Inimesed on tihti šokeeritud, kui näevad, et nende kallis liha on toodetud sellistes tingimustes. Seda enam kutsume nii Eesti kui Euroopa maaeluministeeriumeid üles ellu viima seadusandlust, et Euroopa Liidus loomi enam sellistes tingimustes ei peetaks. Uuringud näitavad, et koos realistliku üleminekuajaga on see farmidele ka finantsiliselt võimalik,» lisab Valge Nähtamatutest Loomadest.

Ka Nähtamatud Loomad veab Eestis kampaaniat, mis kutsub üles parandama elutingimusi seafarmides ja lõpetama nädalavanuste põrsaste tuimestuseta sabade lõikamise. Juba pea 9000 inimest on allkirjastanud petitsiooni sigade paremate elutingimuste toetuseks.

Loe lähemalt SIIT, kuidas sellele kaasa aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles