VIDEO Indias sadas kaks päeva haruldast kalavihma

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Haruldane loodusnähtus
Haruldane loodusnähtus Foto: Video kuvatõmmis

India Telangana osariigi Jagtiali linna elanikud olid tunnistajaks haruldasele kalavihmale, mis kestis kaks päeva.

India meteoroloogiaosakond andis nädalavahetuseks Jagtiali linna elanikele tugeva vihma hoiatuse. Kuid keegi ei osanud arvata, et vihmaga sajab ka elusaid kalu. 

Paljud inimesed Jagtialis jäid hämmingusse, kui nägid reedel ja laupäeval pealt, kuidas taevast kalu alla sadas. Mõnel õnnestus haruldane loodusnähtus kaameraga jäädvustada ja videot sotsiaalmeedias jagada, teatas ABP News. Ühes sellises YouTube'i videos on näha inimest, kes üritab käes hoida koos vihmaga alla sadanud siplevat kala.

Väidetavalt oli selle põhjuseks haruldane ilmastikunähtus, mida tuntakse loomade vihmana. Sellise sündmuse ajal korjavad veekeerised üles väikesed veeloomad, nagu krabid, väikesed kalad ja konnad, kes viiakse tuule ja vee koosjõul mitmete kilomeetrite kaugusele. Hiljem, kui veekeeris kaotab võimsuse, sajavad need lennuvõimetud olendid veega koos maapinnale.

Mereloomad, näiteks kalad, kantakse ilmastikunähtuste tõttu oma looduslikust elupaigast eemale. Kuigi see nähtus on väga haruldane, polnud see esimene juhtum.

Eelmise aasta oktoobris olid Uttar Pradeshi Bhadohi linnaosa elanikud tunnistajaks samale nähtusele, kus kalad hakkasid taevast alla kukkuma. Chauri Kandhiya värava piirkonna lähedal nähti väikesi kalu sadamas, mis jättis pealtvaatajatele lummava ja võimsa mulje. 

Uudise levides püüdsid piirkonna elanikud sündmusest maksimumi võtta ja asusid kalu kokku korjama. Väidetavalt õnnestus kohalikel katustelt, põldudelt ja viljapuuaedadest korjata koguni 50 kilogrammi kalu. Paljud elanikud aga viskasid need hiljem prügimäele ja tiikidesse, kartes, et kalad võivad olla mürgised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles