Ahne siil tassib koera hämmeldunud pilgu all tema toidukausi minema

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto: Video kuvatõmmis

Soomes Salos elab perekond Rannikko koduõuel eelmisest aastast alates siil. Kõik on okaskeraga heades suhetes, ka koer Leevi.

Pereema Mirina Rannikko rääkis «MTV Uutisele», et siiliema jäi aasta tagasi auto alla ja kaheksa siilibeebit jäid orvuks. Üks perekond võttis siilikesed endale ja hoolitses nende eest loomakaitseorganite juhtnööride järgi.

Siilide eest hoolitseti ja neid söödeti sügiseni, kuni jõudis kätte aeg nad loodusesse lasta. Ametnike sõnul tuli siilid vabastada piirkonnas, kus siilid on varemgi elanud. Kuna Rannikkote koduümbruses on siile varemgi kohatud, valiti see iseseisvunud siilidele sobivaks kohaks.

@mirinarannikko Pienen koiran elämä on rankkaa, kun siilitkin jo pöllii ruoat 🤣🤣 #koira #siili #dog #hedgehog #koiranelämää #elämäonrankkaa #elämä #rosvo #varas #raukka #ruoka #ruokaaika ♬ Oh No - Kreepa

«Kõik teised läksid minema, kuid üks otsustas meie õuele jääda,» rääkis pereema Mirina. Sellest ajast ongi pere koduõuel elanud siil Siltsu. «Toidame teda kassi- ja koeratoiduga. Ta on tõesti taltsas ja järgneb meile kõikjale.»

Rannikko salvestas eelmisel nädalal video, mis ütleb Siltsu iseloomu kohta palju

Perekoer Leevi oli väliterrassil sööma asumas, kui hakkas lillepõõsast kohmitsemist ja raginat kuulma. Välja ilmus sõber siil, kes leidis samuti, et oleks aeg midagi põske pista.

Rannikko otsis kiiresti oma telefoni välja ja jäädvustas koomilise olukorra videole.

«See okaskera on nii kuradima ahne. Leevi on hästi leplik ja sõbralik koer ning harjunud, et meil siil aias ringi jookseb. Aga et siil ennast nii mugavalt tunneb, polnud me varem näinud.»

Nimelt läks siil asjalikult koera toidukausi juurde, haaras sellest otsustavalt kinni ja hakkas oma pesa poole vedama. Koer uudistas viisakalt kõrval, kuid pererahvas siiski sekkus peale esimest üllatust ja krõbinakauss anti tagasi koerale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles