VIDEO Tohutu anakonda hüppas veest välja ja hammustas teda filminud giidi

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Anakonda. Pilt on illustreeriv.
Anakonda. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Brasiilias Goiási osariigis luuras vee all anakonda, kes märkas teda jälgivat paaditäit turiste. 

38-aastane kalastusretkede giid Joao Severino juhtis Araguaia jõel jahil kalastades turistide gruppi. Mees märkas vee all kerra tõmbunud anakondat ja otsustas roomajat filmida, et teda teistelegi ränduritele näidata. 

Paarikümne sekundi pikkune video näitab anakondat, kes on jõe põhjas ennast kahe palgi vahele kerra kerinud. Kui Severino suunab kaamera roomajale, teeb madu ootamatu äkkliigutuse ja hüppab veest välja, hirmutades kõiki jahi pardal olevaid inimesi. Madu hammustab giidi käest, kuid ei hammusta läbi naha. Video taustal on kuulda Severinot närviliselt naermas.

Pärast rünnakut ujus roomaja kiiresti minema, jättes jahi meeskonna šokeerituna sinnapaika. Severino salvestus läks sotsiaalmeedias sadades tuhandetes levima. 

Anakondad kasvavad kuni üheksa meetri pikkuseks ja kaaluvad kuni 250 kilogrammi. Anakondasid peetakse maailma suurimateks madudeks ja emasloomad on isastest palju suuremad. 

Reeglina elavad anakondad Amazonase troopilistes džunglites aeglase vooluga soodes ja jõgedes. Maapinnal liikudes on nad üsna aeglased, kuid vees osavad ja kiired. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles