Masendav põhjus, miks inimesed on sunnitud oma lemmikloomadest loobuma

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Briti varjupaigad on pungil lemmikloomadest, kellest inimesed on loobunud, sest kasvavate elamiskulude tõttu ei saa nad endale enam loomapidamist lubada.

Briti suurima loomakaitseorganisatsiooni Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals juhataja Carl Saunders sõnul on üks põhjus ka selles, et loomakliinikutes on hinnad tõusnud nii palju, et arved käivad loomaomanikele üle jõu, vahendas BBC.

«Meie püüame aidata neid loomi, kes meile tuuakse, nii palju kui võimalik, otsides neile uued kodud ja aidates tasuda arveid,» ütles Sanders. Hinnad on tema sõnul tõusnud umbes kaks ja pool korda võrreldes eelmise aasta sama ajaga.

Kindlasti on üks põhjus ka selles, et inimesed on koroonajärgselt pidanud oma elustiili muutma ning töötavad rohkem. Need loomad, kes võeti pandeemia ajal seltsiks, sellesse enam aga ei sobitu.

Varjupaika tuuakse nii koeri, kasse, jäneseid kui ka merisigu. «Inimesed on väga-väga keerulises olukorras, sest oma lemmikust, kellest on saanud pereliige, ei ole lihtne loobuda,» sõnas Sanders.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles