Supermarketist ostetud munadest koorusid imearmsad pardipojad

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Kolm poemunast koorunud pardipoega
Kolm poemunast koorunud pardipoega Foto: SWNS/ Scanpix

31-aastane Deza Empson Yorkshire'ist ostis Morrisonsi kauplusest kuus pardimuna ja pani neist viis inkubaatorisse, mille oli ostnud Amazonist viirpapagoide kasvatamiseks.

Ta oli šokeeritud, kui nägi vaid viis päeva hiljem mõne muna sees väikeseid pardipoegi arenemas.

Väikesed tibud hakkasid kolm nädalat hiljem munadest välja kooruma – esimesena saabusid River ja Dusk ning päev hiljem Daisy. Kolmik armastab vannis sulistamist ja Daisy on Dezasse nii kiindunud, et järgneb talle igale poole. Naine plaanib Daisy endale jätta, kuid River ja Dusk lähevad tema nõo juurde elama.

Kolme lapse ema Deza ütles Mirrorile: «Nad on hullumeelselt armsad. Nad lihtsalt kõnnivad kõikjal mu sabas. Kui ma esimest korda neid munas liigutamas nägin, ei suutnud ma seda uskuda. Ma olin täiesti sõnatu ja ülimalt õnnelik, et saan pardid. Ja minu side Daisyga on tõesti eriline. Ma arvan, et ta on minusse nii kiindunud, sest pidin teda aitama, kui ta viimasena koorus.»

Deza ütles: «Nad on nii armsad, kuid see ei olnud üldse see, mida ma ootasin. Supermarketist ostetud munad lihtsalt ei tohiks olla viljakad.»

«Mu lapselaps armastas varem pardimune, enam ta isegi ei puuduta neid, sest ta teab, et nad võivad elus olla. Mul on ka sõpru, kes on öelnud, et ei taha enam kunagi mune süüa.»

Deza katsetas oma uut inkubaatorit, et tagada püsiv temperatuur ja kontrollida, kas ta näeb munade sisse, enne kui kasutab seda oma viirpapagoide abistamiseks. Ta oli näinud TikToki videot, kus keegi katsetas inkubaatorit supermarketi pardimunadega.

Deza märkas viie päeva pärast neljas pardimunas veresoonekesi arenemas ja seejärel hakkas nägema pardipoegade väikeseid kujusid, mis kasvasid ja hakkasid liikuma. Viiendas munas ta seda aga paari nädala jooksul ei näinud, mistõttu võttis Deza selle kunstpesast välja.

Pardipojad koorusid 11. ja 12. juunil. Vaatamata oma suurele armastusele pardipoegade vastu tunnistab Deza, et nende kaka koristamine on paras väljakutse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles