Pikk ootamine tasus ära: aastaid varjupaigas elanud kass leidis endale lõpuks kodu

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilleriin
Pilleriin Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

MTÜ Kasside Turvakodu jagab rõõmusõnumit, et kaks aastat ja neli kuud oma päriskodu otsinud kassi Pilleriini ooteaeg on läbi ja ta on leidnud endale armastava kodu.

2020. aasta veebruarikuus asus Kasside Turvakodu päästma Anija vallas asunud kassikolooniat. Ühtekokku päästeti sealt 23 kassikest – suuri ja pisikesi, mustvalgeid ja triibikuid, sõbralikke ja hirmunuid.

Mõned neist (ehk erilisema ja kaunima kasukaga kassid) võtsid kiiresti kodutee käppade alla, kuid tagasihoidliku iseloomuga «tavalised» triibikud jäid pikaks ajaks kodu ootama. Eelmiste jõulude ajal sai päriskoju eelviimane ootaja sealt kolooniast – Proua Kurri. Nii jäi kurva viimase ootaja tiitlit kandma armas nooruke Pilleriin.

Mõni nädal tagasi kirjutas turvakodule aga naine, kes oli nende juurest kassi võtnud üheksa aastat tagasi ning hiljaaegu ta neerupuudulikkuse tõttu kaotanud. Pere teine kiisu vajas nüüd hädasti uut sõpra ning neile jäi silma just Pilleriin.

Kui nad mõni päev tagasi esimest korda Pilleriini vaatamas käisid, sai kõik kiiresti selgeks… Pilleriin, kes muidu armastas omaette peitu hoida, oli järsku kogu aeg kõrval inimest uudistamas. «Ah et lõpuks ometi on keegi mind vaatamas? No aga vaadake siis!» oleks Pilleriin justkui öelnud.

Õige pea eputas Pilleriin pesas ja keerutas end küljelt küljele ning kiiresti sai uue perenaisega isegi käpad kokku pandud. No ikka nagu «surume käppa ja sõlmime kokkuleppe, et me oleme üksteisel igavesti olemas»!

1. juulil võttiski Pilleriin kodutee käppade alla, et reisida üle lahe Soome! Nii lõppeski Pilleriini kaks aastat ja neli kuud kestnud ootus.

«Meie jaoks tähendab Pilleriini kojuminek väga palju – viimaks ometi on tema kaks aastat kestnud ootus pärjatud oma kodu ja perega. Samuti saame nüüd õnne- ja rõõmutundega nentida, et 2020. aastal alustatud päästmisoperatsioon on «ametlikult» lõppenud, sest viimane kassike on kodu leidnud,» teatas MTÜ Kasside Turvakodu.

Vaata teisi turvakodu asukaid SIIT.

Kui soovid võtta kassi varjupaigast, jälgi ka meie «Päevakäpa» rubriiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles