Mehhiko linnapea abiellus pulmakleiti kandva alligaatoriga

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Pruudil olid lõuad kinni seotud
Pruudil olid lõuad kinni seotud Foto: Reuters/ Scanpix

Mehhiko linnapea abiellus pulmakleiti kandva alligaatoriga, pitseerides kummalise paari liidu suudlusega.

Seitsmeaastast roomajat tuntakse väikese printsessina ja arvatakse olevat jumalus, kes esindab emakest Maad. Nii et tema abielu kohaliku juhiga sümboliseerib inimeste liitumist jumalaga. 

See oli osa igivanast põlisrahvaste traditsioonist, mida juhtis linnapea Victor Hugo Sosa ja mille eesmärk oli tuua küllust Mehhiko edelaosas asuvasse San Pedro Huamelula külla.

Tseremoonia oli värvikas, traditsioonilise muusika ja tantsuga, kutsudes samas põlisrahvaste juhti üles oma uut pruuti suudlema. Trompetid pasundasid ja trummidel taoti pidulikku rütmi, kui linnapea kandis alligaatorist pruuti tänavatel süles, mehed kahel pool teed mütsidega lehvitades.

Pulma korraldanud ristiemana tuntud Elia Edith Aguilar ütles: «See pakuv mulle nii palju rõõmu ja teeb mind mu juurte üle uhkeks. See on väga ilus traditsioon.»

Ta lisas, et oli privileeg, et tseremoonia läbiviimine talle usaldati, ning ta on pikalt kaalunud, mida selga panna.

Peigmees oma krokodillist pruudiga
Peigmees oma krokodillist pruudiga Foto: Reuters/ Scanpix

Väikese alligaatori koon seoti kinni, et vältida soovimatut hammustamist, kuna linnapea suudles teda tseremoonia jooksul mitu korda.

Arvatakse, et Oaxaca osariigi Chontali ja Huave põlisrahvaste kogukondade seas on rituaalne abielu pärit sajandeid tagasi hispaania-eelsesse aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles