HARULDUS RUUDUS ⟩ Pildile jäi maailma kõige ohtlikuma karu pead tassiv hüään (1)

lemmik.postimees.ee
Copy
Hüään
Hüään Foto: Shutterstock

Indias kõndis hüään mööda salvestavast rajakaamerast, huulkaru pea hammaste vahel. 

Foto näitab selgelt triibulist hüääni, kes möödus öösel kindlal sammul ja kandis hammastes väikese huulkaru pead, keda peetakse maailma kõige ohtlikumaks karuks.

«Me ei lakka üllatumast sellest, mida võib näha Melgat Thayeri looduskaitsealal. Sellised kaadrid rajakaameratest annavad ainulaadse võimaluse näha eluslooduse elu ilma inimese sekkumiseta,» ütles reservi peakuraator Jayoti Banerjee. Ta märkis, et pea kuulus tõenäoliselt karupojale, sest hüäänid võivad neile jahti pidada.

Triibulisi hüääne peetakse haruldasteks loomadeks, kuna maailmas on jäänud vähem kui 10 tuhat selle liigi esindajat. Pilt, kus see hüään on nähtav, on ainulaadne.

Huulkarusid leidub Indias, Pakistanis, Sri Lankal, Bangladeshis, Nepalis ja Bhutanis. Nende turjakõrgus võib ulatuda 90 sentimeetrini. Nad toituvad peamiselt sipelgadest ja termiitidest. Vaatamata oma tagasihoidlikule suurusele peetakse neid üheks kõige ohtlikumaks karuks maailmas. Viimase 20 aasta jooksul on nende rünnaku tagajärjel hukkunud sadu hindusid, tuhanded on saanud vigastada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles