Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

Teel koertesöömise festivalile päästeti ligi 400 koera (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Koerad on festivalidel lihaloomadena ka müügiks
Koerad on festivalidel lihaloomadena ka müügiks Foto: Andy Wong/AP/Scanpix

Loomaaktivistidel õnnestus Hiinas Yulini linnas toimuvale koertesöömise festivalile teel olevast veoautost päästa ligi 400 koera. Koeri oli varastatud isegi koduaedadest. 

Koerad leiti nädalavahetusel Hiinas Vimest veoauto kastist puuridesse surutuna. Loomakaitseorganisatsiooni avaldatud videotest on näha, kuidas loomad on üksteise otsa väikestesse puuridesse surutud.

Paljud loomad olid kehvas seisus ja neil olid näiteks põletikulised haigused. Aktivistid andsid loomade seisukorrast võimudele teada. Kuigi koerte festivalile vedamises iseenesest midagi ebaseaduslikku ei olnud, ei järgitud heaolu- ja tervisenõudeid ning loomad konfiskeeriti.

Loomakaitseorganisatsiooni Humane Society International teatel viidi koerad pärast politseireidi varjupaika ja saavad nüüd veterinaarkliinikus vajalikku ravi. 

Lemmikloomi püüti ka hoovidest

Mõnel koeral olid veel kaelarihmad kaelas, mis viitab sellele, et nad on kellegi lemmikloomad. «Kahjuks ei ole Hiinas sugugi haruldane, et koeri varastatakse lihakaubanduse jaoks,» ütles Wendy Higgins, loomakaitseorganisatsiooni kommunikatsioonijuht.

Higginsi sõnul on Lõuna-Korea ainus riik, kus koeri kasvatatakse lihatööstuse jaoks. Hiinas ja teistes riikides hangitakse koerad muul viisil. «Lemmikkoeri võidakse varastada tagahoovist, kaupluste eest ja isegi pargitud autodest. Koeri püütakse tänaval ka mürginoolte ja söödaga.»

Yulini koerte söömisfestival algas teisipäeval ja see kestab mitu päeva. Festivali on peetud juba üle kümne aasta. Loomaaktivistid nii Hiinas kui ka mujal maailmas on püüdnud valitsust seda festivali lõpetada, kuid seni tulutult.

Hiina põllumajandusministeerium rõhutas 2020. aastal, et koerad on seltsilised, mitte lihaloomad. Mõnes linnas on koeraliha söömine keelatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles