30 000 mesilast on pantvangistanud neljakordse kortermaja elanikud

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto: Shutterstock

Ühendkuningriigis on tuhanded mesilased võtnud üle kortermaja, haaranud selle elanikud pantvangi ja jätnud nad kolmandat aastat järjest rahulikust elust ilma.

30-aastane Kayleigh Harding ütles, et mesilased terroriseerivad teda koos tütre ja teiste neljakorruselise maja üürnikega kolmandat suve järjest. Nende sülemid on hoovis, mesilindude hordid lendavad üle kogu hoone, ronivad seinte pragudesse ja naine leidis surnud kiletiivalisi isegi vannitoa põrandal. Briti naise sõnul elab majas vähemalt 30 tuhat mesilast.

Harding kardab, et tema tütar võib igal ajal nõelata saada, sest putukale astumise võimalus on tohutu «Aga kes mulle garanteerib, et ta allergiline ei ole?». Naine lisas, et üks tema naabritest kannatab allergiate all ja seetõttu oli ta sunnitud end korterisse lukustama, et mesilastega vähem kohtuda. Teine naine, kes oli mesilaste vastu tugevalt allergiline ning pidi pidevalt Epipeni käeulatuses hoidma, viidi ja majutati hotelli.

Maja elanikud on korduvalt võimudele kaebusi esitanud ja palunud putukatega tegeleda, kuid siiani on kõik taotlused jäänud vastuseta. Kohaliku omavalitsuse pressiesindaja ütles: «Me viime mesilaste eemaldamiseks läbi puhastusoperatsiooni ja oleme pakkunud ühele elanikule hotellimajutust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles