VIDEO ⟩ Loomaaias jäi videopilti suitsetav orangutan

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto: Video kuvatõmmis

Vietnamis Saigoni loomaaias leidis kriitilises väljasuremisohus orangutan oma puurist kellegi äärmiselt vastutustundetu külalise poolt visatud põleva sigaretikoni. 

Videos on näha orangutani, kes hoiab sõrmede vahel põlevat suitsu, istudes samal ajal mõnusalt oma puuri põrandal. Ta vaatab teda jälgivaid külastajaid ja võtab sigaretist kaks pikka mahvi. Taustal võib kuulda üht naist kõvahäälselt naermas. 

Pärast seda kummardub loom sigaretti kustutama. Orangutan meenutab kogenud suitsetajat: on selge, et ta kontrollib, kas ta on suitsukoni enne ära viskamist täielikult vastu kive ära kustutanud.

 

Loomaaia töötajate sõnul sai ahv sigareti pärast seda, kui üks külastajatest viskas selle tema puuri. Intelligentne loom oskas suitsetada, sest ta on näinud inimesi seda tegemas. «Inimesed viskavad sageli erinevaid esemeid loomapuuridesse ja orangutan õpib neid objekte kasutama, vaadates, kuidas inimesed neid kasutavad,» selgitas loomaaed. Rõhutatakse, et niipea, kui orangutani video muutus sotsiaalvõrgustikes populaarseks ja nendeni jõudis, kontrollisid loomaaia töötajad, et ei temal ega teistel loomadel puuris sigarette ei ole. 

Borneo saarel elav orangutan on looduses ohustatud liik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles