HEA TEADA Nutikad ja toimivad nõuanded, et kaduma läinud koer kiiresti üles leida

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto: Shutterstock

Koeratreener Jack Fenton jagab nutikaid viise, kuidas leida üles oma kadunud koer. Näiteks üks geniaalne nipp hõlmab kantud riideid, et koer tagasi koju tuua.

Jaanipäeval pidutsetakse hoolega, mis tähendab rahvamasse, võõraid tugevaid hääli, koonu ärritavaid uusi lõhnu ja halvemal juhul ka ilutulestiku pauke. Kui teie karvane sõber kõigist teadaolevatest ettevaatusabinõudest hoolimata põgenema pääseb, on pererahva ainus soov ta võimalikult kiiresti üles leida ja ohutult tagasi koju viia. 

Toome siinkohal välja kasulikud nipid, et kohevad käpalised kõik ruttu tagasi koju saaksid. 

1. Kasuta oma kantud riideid

Kadunud koer on ärevil ja otsib asju, mis teda lohutavad. On ülioluline, et sina ja kõik teised, kellega koos looma otsite, kannaksid kaasas pererahva lõhnaga lõhnavaid riideesemeid.

Sinu lõhna tuleb levitada kõikjale, et koer saaks selle üles otsida ja koju naasta. Veendu, et jätad riided või rätikud viimasesse teadaolevasse kohta, kus koera nägid.

2. Meelita neid toiduga

Otsingule aitab kaasa ka millegi maitsva kaasavõtmine.

Tükeldatud sink, maks ja vorstid võivad nad peidukohast välja meelitada. Mida tugevama lõhnaga toit, seda parem. Sõltuvalt sellest, kui kaua koer on kadunud, võib ta näljas olla. Maitsvad lõhnad võimaldavad tal ümber orienteeruda sinu või teiste otsijate poole.

3. Hoia info ajakohasena 

On väga tõenäoline, et keegi ühel hetkel kadunud koera leiab. Sel juhul on ülioluline, et koera mikrokiibi andmed oleksid ajakohased.

Mikrokiibi üksikasjad, mis viivad eelmiste omanike ja valede aadressideni, võivad olla katastroofilised. 

Lase koera mikrokiipi vähemalt kord aastas skannida, et oleksid teadlik selle asukohast koera kehas, kuna mõnikord võib see liikuda ja muutuda raskesti leitavaks.

4. Naaske kaduma mineku kohta

Kadunud koer naaseb sageli kohta, kuhu ta algselt eksis. Tõenäoliselt on ta segaduses ja ärevil, kuid tema haistja nina viib ta tagasi paika, kus ta viimati pererahvast nägi.

On oluline, et sul oleks selles piirkonnas keegi, kes paigal silma peal hoiaks. See võib oluliselt vähendada otsimisele kuluvat aega ja raha.

5. Jaga sotsiaalmeedias

Facebook on täis kadunud koerte gruppe, mis aitavad oma karvase sõbra leida. Kujunda kiirelt koera teavet ja viimati nähtud asukohta sisaldava infoga kuulutus. Kui saate, kasutage Google Mapsi, et määrata täpne piirkond, kus koera viimati nähti.

Sõna levib kiiresti ja kui keegi koera kohtab, teab ta palju tõenäolisemalt kelle poole ja kuidas pöörduda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles