PÄEVAKÄPP Raske haiguse üle elanud Öö on valmis uude koju kolima

lemmik.postimees.ee
Copy
Öö
Öö Foto: Tartu Kassikaitse

Öö on oma elus pidanud palju läbi elama, kuid loodab, et kuskil on keegi, kes saaks talle lõpuks pakkuda head kodu.

Esimest korda kohtusid Tartu Kassikaitse vabatahtlikud Ööga juba kaks aastat tagasi, kui püüdsid Viinistu koloonia kiisusid. Pärast kastreerimist ja kiipimist sai Öö koos paari teise sõbraga tagasi oma vanasse elukohta kolida, kuna seal oli neil toitja ja peavari olemas, kuid hoolimata vabatahtlike püüdlustest sealse koloonia arenemisele lõpp teha, oli kaks aastat hiljem samasse kohta jälle uusi kasse juurde tekkinud ja vaja taas midagi ette võtta, et olukord täielikult kontrolli alt ei väljuks. Seekord võttis nende päästmise ette kohalik varjupaik, ka Öö sai jälle kinni püütud.

Esimese nädala veetis kassipoiss kassitoas sündmusteta, ent ühel koledal hommikul ootas vabatahtlikku hirmus vaatepilt: pisike Öö lamas väsinult pesas ja ei jõudnud ennast isegi pai küsimiseks hästi püsti ajada, andis vaid kaebliku näugumisega teada, et tal on väga halb olla.

Kibekiiresti toimetati kassike kliinikusse ning järgmised kümme päeva veetis Öö oma elu eest võideldes tilgutite all. Arstid Tartu Väikeloomakliinikust tegid aga tõelisi imesid – kui teised muretsesid, et armas Öö ei pruugigi raskest seisust välja tulla, ei kaotanud nemad kordagi lootust ja nii saigi Öö vaid kümme päeva hiljem jälle tagasi kassituppa kolida.

Nüüd on Öö juba kaks nädalat haigusest taastunud ja asjad lähevad tasapisi ülesmäge. Kui algul pidi jõuetut kiisut sööma meelitama ja tihti ka süstlast toitma, siis nüüd on kassipoisil isu järjest paremaks läinud ja jõud hakkab ka tagasi tulema.

Tema silmist on näha, et ta ei olnud valmis kordagi oma elust loobuma ja on praegu kõik oma tahtejõu suunanud tervenemisele. Keerulisest seisust hoolimata on Öö olnud koguaeg paimaias ja ülisõbralik ning leppinud kõikide vajalike protseduuridega.

Niigi väiksemõõdulisest Ööst on raske haiguse tõttu jäänud järgi peaaegu vaid paljas luu ja nahk. Ta vajab hädasti stabiilset ja hoolivat (hoiu)kodu, kus teda terveks turgutataks. Ehkki Ööle teised kassid meeldivad, otsib ta esialgu kodu, kus ta saaks olla teistest loomadest eraldi. Kui sul on võimalik talle päris- või hoiukodu pakkuda, siis leia ankeet SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles