Suri ühekuune rinnalaps, kelle röövis majja tunginud ahvijõuk

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Shutterstock

Tansaanias röövis ahv traagilise intsidendi ajal ema juurest ühekuuse lapse ja tappis ta.

Shayima Said imetas oma väikest poega Luhaibat Lääne-Mwamgongo külas Gombe rahvuspargi lähedal, kui ahvide jõuk pere majja tungis, vahendab Daily Mail. Üks loom haaras poisist kinni ja vedas ta ema juurest ära hoolimata külaelanike pingutustest teda takistada ja beebit tagasi võtta. 

Päästetööde käigus sai Luhaiba pea- ja kaelavigastusi ning laps suri hiljem, kui ta viidi erakorralise meditsiini osakonda.

Piirkonna ülem James Manyama kirjeldas, kuidas kohalikud külaelanikud üritasid ahvist võitu saada ja Luhaibat tema haardest päästa. «Selle tagajärjel muutus loom aga agressiivseks ja Luhaiba hukkus saadud vigastustesse,» teatas Tansaania ajaleht The Citizen.

Manyama ütles Daily Mailile: «Ema karjus appi ja külaelanikud tormasid tema majja, et aidata tal laps ahvijõugu käest tagasi saada. Kui nad üritasid teda jõuga tagasi viia, sai ta peast ja kaelast viga.»

Politsei on hoiatanud kohalikke, et nad oleksid loomade juures tähelepanelikud, kuna küla lähedus rahvuspargile võib olla ohtlik.

Mis ahvidega täpsemalt tegemist oli, pole veel kinnitatud. 

Manyama lisas: «Tuleb märkida, et Mwamgongo külal on ühine piir Gombe rahvuspargiga. Küladesse tungivad loomad pole haruldased.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles