Selgus, et ostetud kutsikas polnudki koer: ta sõi iga päev kasti puuvilju ja kaks ämbrit nuudleid

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Shutterstock

Hiinas Yunnani provintsis elav naine ostis kutsika, kes osutus Himaalaja karuks.

Su Yun ostis puhkuse ajal tiibeti mastifi kutsika. Juba üsna pea hakkas ta looma õigsuses kahtlema: «Ta sõi iga päev kasti puuvilju ja kaks ämbrit nuudleid. Mida rohkem ta kasvas, seda rohkem nägi ta välja nagu karu. Aga ma kardan karusid.»

Siis hakkas toitu armastav «mastif» kõndima tagajalgadel. Seejärel küsis Yun loomapäästeteenistuselt nõu, et saada teada kelle ta oli ostnud. Loomapääste ametnikud tuvastasid naise soetatud lemmikus ohustatud Aasia musta või Himaalaja karu. Uuringu käigus selgus, et karu kaalub 113 kilogrammi.

Kuna metsloomad ei peaks vangistuses elama, saatis naine lemmiklooma metsloomade päästmise keskusesse, kus ta õpib toitu jahtima ja teiste loomade seas elama.

Himaalaja karusid iseloomustab rindkere valge karv, sihvakas kehaehitus, õhuke terava ninaga koon ja suured ümarad kõrvad. Loomade keskmine kaal on 120 kuni 140 kilogrammi. See liik elab Jaapani, Vietnami, Taiwani, Pakistani, Iraani, Korea, Lõuna-Hiina ja Afganistani piirkondade territooriumil. Karud võivad olla agressiivsed, kaitstes ennast, oma territooriumi ja järglasi.

Mõned Himaalaja karu alamliigid on loetletud rahvusvahelises Punases raamatus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles