OHTLIK Suvised veemängud võivad lemmikule tuua surmaga lõppeva tervisehäda

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Soojad suveilmad on peagi käes ning see tähendab, et kuuma eest satub veekogude äärde jahutust otsima ka üha rohkem koeri. Tasub aga teada, et liigne vees mängimine võib lemmiku jaoks isegi eluohtlik olla.

«Minu armas Win lahkus meie seast möödunud nädalavahetusel veemürgituse tõttu, mis tekkis pärast seda, kui ta oli mänginud tund aega lastebasseinis kümne sentimeetri kõrguses vees. Palun harige end veemürgitusega seotud ohtude teemal soojade suvekuude lähenedes,» kirjutas TikToki kasutaja @Jesssayyw populaarsesse sotsiaalmeediakanalisse postitatud video juurde, kus tema lemmik rõõmsalt põllul mängib. 

@jesssayyw My sweet Win passed away over the weekend due to water intoxication from playing in a baby pool for about an hour with about 4 inches of water. Please educate yourself on the dangers of water intoxication in dogs as we enter warmer months. I miss him every day & imagine he will run to me like this when we meet again 🤍🖤 #waterintoxication #dogsoftiktok #awareness #alldogsgotoheaven #bordercollie #share #summer #sadstory #dog #puppiesoftiktok #spreadawareness ♬ fade into you - <3

Koeraomanik rääkis väljaandele Newsweek, et tema lemmik hukkus 11. juunil pärast lastebasseinis mängimist ning kõik käis väga kiiresti. «Pärast basseinis mängimist märkasin, et tema igemed on kuidagi kahvatud ja ta oli järsku väga väsinud. Kui me tuppa jõudsime, oksendas ta suure koguse vett ja ma sain kohe aru, et midagi on väga valesti. Ta kõndis veel paar sammu, kuid kukkus siis kokku ning hakkas värisema,» kirjeldas naine. Nad kiirustasid loomaarsti juurde, kuid veterinaaridel ei õnnestunud looma elu päästa. «See kõik juhtus 25 minuti jooksul.»

Vets.now andmetel esineb veemürgitust väga harva ning sagedamini esineb seda väikeste  ning väga energiliste koerte seas. See juhtub, kui koer näiteks vees mängides neelab korraga alla liiga suure koguse vett, mis mõjutab naatriumi taset veres ja põhjustab organismis paistetust.

  • Veemürgituse sümptomid
  • Koordinatsioonihäired
  • Letargia
  • Nõrkus
  • Iiveldus
  • Paistetus
  • Oksendamine
  • Laienenud pupillid
  • Tardunud silmad
  • Liigne süljeeritus

Parim viis veemürgistuse vältimiseks on piirata koera vees viibimise aega. Julgusta oma koera iga 10-15 minuti tagant maal mängima, et riski vältida. Veemürgituse kahtluse korral tuleks kiiremas korras pöörduda loomaarsti vastuvõtule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles