ÄRA NII TEE Kassieksperdid hoiatavad TikTokis leviva trendi eest

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

TikTokis levib veider trend asetada kassi peale jääkuubik, et teada saada, kuidas ta reageerib. Ekspertide sõnul ei ole selline teguviis aga sugugi ohutu.

Veidraks teeb trendi asjaolu, et kassid ei paista sellele mitte kuidagi reageerivat, kuid trend levib kiiresti ning näiteks neid videoid on TikTokis vaadatud miljoneid kordi.

@maurita.bo 🧊➕🐈‍⬛ pt.2/2 #icecube #catsoftiktok #challenge ♬ original sound - Mochi 🐱

@maplegingerboi So that was that.😺 #icecubecat #fyp #catsoftiktok #cattok ♬ original sound - Mochi 🐱

Kasside heaolu eksperdi JoAnna Puzzo sõnul pole selline tegevus aga nii ohutu, kui pealtnäha paistab, kuna võib loomale põhjustada ärevust ning ebamugavustunnet, vahendab Newsweek.

«Kassidele ei meeldi märjaks saada ja külm jää võib neid ehmatada, mis omakorda võib viia agressiivse käitumiseni, näiteks hammustamiseni,» sõnas ta, soovitades mitte mingil juhul loomi sotsiaalmeedias populaarsuse kogumiseks kasutada selliste trendide kaudu.

Veterinaar Anna Foremani sõnul ei tasu jääkuubikuid kassi peale panna ka lootuses, et see neid palaval suvepäeval jahutab, kuna kassid suudavad ise väga hästi oma kehatemperatuuri reguleerida. Soovi korral võib neile jääkuubikut vaid mängimiseks või limpsimiseks pakkuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles