VIDEO ⟩ Aeda 1,4 miljonit konna kogunud mees tekitab tõsist poleemikat

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Shutterstock

TikToki kasutaja @Thinfrog «päästis» üle 1,4 miljoni konnakullese ja kasvatas konnaarmee. Uueks elupaigaks sai konnadele mehe koduhoov. 

Mees evakueeris konnakullesed kuivama kippuvatest tiikidest ja paigutas nad oma basseini. Tema hinnangul ületas päästetud konnade arv aja jooksul tugevalt miljoni piiri. Basseini ja aia ülekoormatus sundis loomi alustama uute territooriumide vallutamist ja osa neist kolis naabruses asuvatele maatükkidele.

«See on ajaloo suurim konnade armee, aga nüüd ma juba kahetsen seda, sest keegi ei saa aeda minna,» tunnistas mees. Naabrid ei olnud samuti uutest «üürnikest» vaimustuses ja üks neist isegi kolis seetõttu minema. 

@thinfrog

little frogs will be coming out of water any day now🐸 I think my karen neighbour will move out😈kidding

♬ Notion - The Rare Occasions

Merebioloog ja teadlane Dawood Qureshi hoiatas, et nii paljude konnade kasvatamine võib keskkonda kahjustada. Tema sõnul on konnade meeletu invasioon täis toiduahela hävitamist ja seetõttu teiste loomade, näiteks näriliste, siilide ja rebaste, surma.

Ökoloog Naomi Davis usub ja loodab, et konnaarmee on väljamõeldis. Ta selgitab seda asjaoluga, et sellisel arvul loomadel ühel territooriumil lihtsalt ei ole piisavalt toitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles