OOTAMATU ⟩ Pirita elanikud on hädas koeri ründava kassiga (2)

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Meriväljal elavad koeraomanikud kaebavad kurja kassi üle, kes perenaisega tänaval jalutavaid koeri ründab ja jälitama asub.

«Jalutasin koeraga ja talle jooksis aiast kallale suur mustavalgekirju kass. Olge palun ettevaatlikud, sest minu koer sai väga palju puretud!» kirjutab pisikest kasvu Yorkshire'i terjeri perenaine rohkem kui 3000 liikmega Merivälja Facebooki grupi postituses.

Postituse alla lisatud kommentaaridest selgub, et ohtliku hiirekütiga on kogemusi teistelgi koeraomanikel. Kass on mitut koera kriimustanud ja tekitanud vigastusi, samuti on tal komme koeri jälitama hakata. «Kass varitses auto all ja kui autost möödusin, kargas kolm korda koerast suurem kass koerale kallale,» kirjutab üks koeraomanik.

Veel selgub postitustest, et kass on koeri terroriseerinud juba pikemat aega. «Juba paar suve tagasi tuli kassi peremees minu juurde ja ütles, et ma jalutades koeri nende muru peale ei laseks, sest neil on väga kuri kass, kes võib rünnata. Olen seda arvesse võtnud ja alati teisel pool teed käinud. Omanik on kassi käitumisest teadlik, aga ei plaani midagi ette võtta,» kirjutab koeraomanik.

«See on Sipsik,» on üks postitaja teada andnud ka kurja kassi nime.

«Tuleb tiibeti mastif soetada! On turvalisem!» lisab üks kommenteerija.

Linnaosale kaebusi laekunud ei ole

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul pole linnaosavalitsusse kurja kassi kohta kaebusi tehtud, kuid normaalne olukord ei ole. «Koerte ja kasside pidamist Tallinnas reguleerib eeskiri, mis sätestab koerte ja kasside pidamise nõuded. Muu hulgas peab loomapidaja välistama koera või kassi territooriumilt välja pääsemise või teistele loomadele või inimestele kallaletungimise võimaluse. Koer või kass ei tohi häirida ega ohustada teisi loomi ja inimesi ega neile kahju tekitada,» ütles linnaosavanem.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles