FOTOD 3 haruldast koeratõugu, kes suveilma täiel rinnal naudivad

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Saksa lühikarvaline linnukoer. Pilt on illustreeriv.
Saksa lühikarvaline linnukoer. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Need kolm koeratõugu oskavad suvest viimast võtta.

1. Saksa lühikarvaline linnukoer

Saksa lühikarvaline linnukoer (pilt on illustreeriv).
Saksa lühikarvaline linnukoer (pilt on illustreeriv). Foto: Shutterstock

Saksa lühikarvaline linnukoer on vastupidav, atleetlik ning väga mitmekülgne jahi-, seisu- ja kättetoov koer (HPR-koer ehk hunt, point, retrieve), kes töötab edukalt nii maal kui ka vees. Nende karvastik on lühike ning vett hülgava tekstuuriga, reguleerides suurepäraselt kehatemperatuuri ka palaval suvepäeval. Nende karvastiku värvus võib olla väga varieeruv, kuid iseloomulik kehahoiak aitab nad alati ära tunda. Nad on väga intelligentsed ning vajavad päeva jooksul palju liikumist ja mõttetööd. Vastasel juhul hakkab neil igav ja nad võivad hakata kodus pahandust tegema.

2. Ameerika veespanjel

Ameerika veespanjel (pilt on illustreeriv).
Ameerika veespanjel (pilt on illustreeriv). Foto: Shutterstock

See suhteliselt vähe levinud koeratõug lihtsalt armastab sooja suvepäeva! Tema lokkis karvkate on väga eriline, kaitstes teda ilmastikutingimuste eest - see on samuti vett hülgav ning kuna see on lokkis, siis ei haak ka näiteks metsas joostes selle külge midagi kinni. Pikad lontis kõrvad lisavad spanjelile iseloomuliku nukra ilme. Iseloomult on see koer samuti intelligetne ning tema suurim soov on oma peremehele meele järele olla.

3. Äärdeilterjer

Äärdeilterjer (pilt on illustreeriv).
Äärdeilterjer (pilt on illustreeriv). Foto: Shutterstock

See jahikoeraks aretatud koeratõug on pärit Inglismaalt Airedale'ist ning on kasvult kõige suuremat tüüpi terjeri liik, es on ka äärmiselt intelligentne ning võib jahti pidada nii maal kui ka vees. Tema karvastik vajab aga aeg-ajalt trimmimist ning talvekuudel võib sellel lasta pikemaks kasvada.

Kuigi ta armastab aktiivselt ringi joosta ka palaval suvepäeval, tasub siiski tähelepanelik olla kuuma asfaldi suhtes ning nagu ka teised selles artiklis välja toodud koerad, ei tohiks ta sattuda kõndima päikese käes kuumaks läinud asfaldil. Seda, kas asfalt on liiga kuum, saab ise hõlpsasti käega katsudes kontrollida.  

Allikas: outsideonline.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles